Header Meelprep Thuis
Get in shape

Makkelijk en snel fit met Personal Body Plan

Een gezonde levensstijl kan er soms een beetje bij inschieten. In dit blog lees je een aantal handvatten op het gebied van thuis trainen en meal preppen die het nét even iets makkelijk maken om jouw doel te bereiken. Zo wordt jij de fitste versie van jezelf!

Fit in eigen huis

De sportschool kan best wel overweldigend zijn als je net begint met krachttraining. Al die moeilijke apparaten en gespierde mensen kunnen een behoorlijke drempel vormen. Daarnaast kan het ook vanuit praktisch opzicht een hele opgave zijn om een bezoek aan de sportschool in te passen in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld vanwege kinderen of werk. Zonde als deze redenen je tegenhouden om te starten met fit worden! Daarom hier twee oefeningen die je makkelijk thuis kunt uitvoeren, gewoon 's avonds als de kids op bed liggen of tussen de huishoudelijk klussen door.

Home Plank

De Home Plank is de ideale oefening om je buikspieren te trainen! Houd een actieve plank houding aan waarbij je met je tenen en onderarmen op de grond steunt. Houd je ellebogen onder je schouders. Houd de heupen ongeveer op gelijke hoogte als de schouder. Strek je armen volledig uit tot je in push up positie bent. Kom vervolgens gecontroleerd terug naar de start positie. Houd spanning op de core gedurende de hele oefening. Haal de beweging volledig uit de triceps.

Slide-lying clam

Toegegeven. Het is misschien maar beter om deze oefening thuis te doen, aangezien ie een tikje awkward is. Maar dit is echt een killer voor je billen! De side-lying clam is een efficiënte oefening om thuis uit te voeren. Je spreekt hierbij meerdere gedeelten van je billen aan. Waaronder de glutues maximus en medicus, mocht je het willen weten.

Ga in zijwaartse plankhouding liggen en buig je knieën. Houd de zijkant van je onderste been, voet en onderarm op de grond. Je andere arm houdt je ontspannen in je zij. Breng je heupen naar voren en duw tegelijkertijd je knieën uit elkaar. Span je billen hard aan in de eindpositie.

Meal preppen

Het voorbereiden van maaltijden kan een grote invloed hebben op jouw progressie. Vaak zie je dan ook dat mensen hun voeding voorbereiden voor een dag, meerdere dagen of zelfs voor een hele week. Door jouw maaltijden voor te bereiden, meal preppen, weet je precies wat je eet en dat geeft controle. De kans om andere dingen te gaan eten wordt verkleind. Maar hoe pak je zoiets aan? Personal Body Plan geeft je drie tips die je meteen kan toepassen.

Inarticle Mealprep

Tip 1: Begin er gewoon mee

Het meal preppen begint met het doen van: boodschappen. Je bedenkt welke voeding bij jouw plan past, de hoeveelheid daarvan en hoeveel dagen je van plan bent om te gaan meal preppen. Het spreekt voor zich dat bij het voorbereiden van een hele week je meer boodschappen zult moeten halen. Denk daar dus goed over na.

Ook is de uitspraak “dat wat je niet in huis hebt, eet je niet op” hier van toepassing. Zowel voor producten die niet binnen jouw plan passen als zowel de producten die wél binnen jouw plan passen. Als je de producten die je nodig hebt voor je meal prep niet in huis hebt, dan kun je je ook niet goed voorbereiden. Natuurlijk betekent het doen van deze manier van boodschappen dat je wat tijd kwijt bent. Alleen levert het je ook rust op. Je hoeft namelijk niet elke dag na te denken over wat je moet gaan eten.

Tip 2: Bereid jezelf voor

Nadat de boodschappen zijn gedaan volgt de voorbereiding. Je gaat nu goed vooruit kijken wat je de volgende dag, dagen of week wilt gaan eten. Bedenk vooraf wat je wilt gaan eten en leg dat eten allemaal klaar. Maak je een warme maaltijd? Maak die vervolgens dan gelijk voor 4 personen. Dan heb je al 4 maaltijden voor jezelf klaar.

Dat zelfde geldt bijvoorbeeld voor het koken van eieren, het alvast klaarleggen van fruit of een standaard ontbijtje wat je altijd neemt. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan. Je legt vervolgens alles klaar in de koelkast voor de dag van morgen. Je hoeft de dag daarna alleen alles mee te nemen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 3: hang niet de chef uit

Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Houd het simpel, de voorbereiding is al een hele klus an sich. Simpele maaltijden zijn overigens net zo nutriëntrijk zijn als culinaire hoogstandjes. Denk bijvoorbeeld aan een bakje kwark met wat noten of fruit, een rijstwafel met kipfilet, een eiwitshake met wat fruit of een salade met wat vlees/vis en wat tomaten en komkommer. Allemaal nutriëntrijke maaltijden in een handomdraai gemaakt.

? Praat mee

Hoe wordt jij de fitste versie van jezelf?

De discussie kan niet worden getoond vanwege je cookie instellingen.