Fitbit Header Pg
Review

FitBit Versa

Advertorial
Door: Merel
16/04/2018

Goed nieuws: Fitbit heeft er weer een nieuwe smartwatch bij, de spiksplinternieuwe Fitbit Versa. Dit is niet zomaar de volgende smartwatch; deze variant helpt je om bewuster te leven door je gepersonaliseerde inzichten te geven die je helpen om jouw doelen te bereiken. Je kunt hem nu al pre-orderen!

Twee in één

Smartwatches zijn er in allerlei soorten en maten. We kennen Fitbit vooral van de activity trackers. Hiermee kun je al je activiteiten per dag meten, van traplopen tot hardlopen tot je hartslag. Maar de Fitbit Versa heeft het beste van beide werelden: het is als het ware een smartphone en activity tracker in één!

Smartphone om je pols

Je kunt de Fitbit Versa niet alleen gebruiken om te kijken hoe laat het is, maar je kunt ook de notificaties van je telefoon ontvangen. Superhandig, want zo hoef je niet steeds je telefoon overal mee naartoe te nemen. Let wel op: opnemen kan met de watch, maar echt bellen gaat uiteraard wel via je telefoon.

Daarnaast kun je via deze smartwatch snel reageren op berichten, heb je je agenda en je favoriete apps altijd bij de hand en luister je dankzij de Bluetoothverbinding draadloos naar je favo muziek.

Time to move!

Zoals we al zeiden beschikt de Fitbit Versa ook over de functionaliteiten van een activity tracker. Zo houdt hij precies bij hoeveel stappen je zet gedurende de dag en geeft je informatie over je verbrande calorieën, gelopen kilometers en de tijd dat je bewogen hebt.

En dat is nog niet alles; je kunt ook allerlei workouts tracken. Via de GPS van je telefoon geeft de Fitbit Versa je inzicht in afgelegde kilometers en bijbehorende tijden. Op het scherm kun je live alle gegevens bijhouden, zoals je hartslag, verbrande calorieën, verstreken tijd en afgelegde kilometers. De Fitbit Versa is bovendien waterproof dus je kunt er ook mee zwemmen.

Herinnering

Vergeet je om regelmatig te bewegen? Dan kun je ervoor kiezen om ‘reminders to move’ in te stellen. Met deze functie krijg je een melding als je een uur lang minder dan 250 stappen hebt gezet. En dat is nog niet alles: zelfs tijdens je slaap is deze smartwatch heel functioneel. Hij volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. Ook ideaal: de batterij gaat maar liefst vier dagen mee zonder dat tussendoor opladen nodig is.

De Fitbit Versa review van Cynthia Schultz

"Na een paar dagen smartwatchgebruik was ik al om. Wat een ideaal apparaat. Naast dat ik de Fitbit Versa erg mooi vind, werkt hij vlekkeloos. Hij houdt al mijn activiteiten goed bij en alles is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De Fitbit Versa motiveerde mij om meer te bewegen en te sporten, vooral doordat ik nog meer inzicht kreeg in mijn ‘gegevens’.

De trainingen met de Fitbit Coach zijn leuk en spoorden mij aan om ook thuis elke week een paar keer de sportschoenen aan te trekken en een matje uit te rollen.

De Versa stimuleert me enorm om gezonder te leven en meer te bewegen en is daarnaast een erg fijn apparaat. Als je een smartwatch of activity tracker overweegt, zou ik me zeker goed verdiepen in de Fitbit Versa. Voor mij is het alles wat ik zoek in één!"

Merel
Merel