Fitnesstools Thuis Header 2
Review

Met deze fitnesstools voor thuis wordt je workout écht leuk

Door: Lot
3/01/2017

Je weet het zeker: dit word je fitste, strakste jaar ooit. Mooi voornemen. Deze thuistools zorgen voor een kickstart.

De master onder de buikspiertrainiers

De Master Smart Abdo 8-in-1 lijkt een gewone buikspiertrainer, maar behalve je abs kun je er ook je arm-, been-, borst- en bilspieren mee aan het werk zetten. Veel ‘waar’ voor zo’n compact ding dus. Na je workout klap je hem in en kan hij onder een bed, naast een kast of waar dan ook worden gestald.

Kiezen als: je kleinbehuisd bent.

Hier zie je hem in actie

De hybride fiets

Omdat de VirtuFit Etappe 1 Spinbike extra stevig met zijn pootjes op de grond staat en is uitgerust met sterke pedalen, solide trapas en een anti-slipstuur, leent hij zich voor spinning, crossen én wielrennen. Je krijgt er de VirtuFit Spinning DVD bij met vier Nederlandstalige trainingen van een professionele trainer: een spinning les voor beginners, twee spinning lessen voor gevorderden en een hometrainer les, allemaal inclusief warming up en cooling down.

Kiezen als: je je graag in het zweet werkt.

De hoelahoep

Hoelahoepen voelt meer als spelen dan als sporten, maar ondertussen ben je wel keihard je buik platter en je taille smaller aan het trainen. Als je het echt serieus wilt aanpakken neem je een speciale fitness hoepel, niet een uit de speelgoedwinkel. Die is groter en zwaarder, waardoor hij makkelijker ‘hoog’ te houden is en je buikspieren echt wat zullen moeten doen. Bekijk hier alle hoelahoeps om mee te trainen en kies er een die past bij je gewicht en conditie.

Kiezen als: je van elke andere fitnesstool vooral heel hard weg wilt rennen.

Woman Boxing In Article

De boksuitrusting

Boksen zorgt voor een full body cardiotraining, waarbij vooral arm-, bil- en dijspieren worden opgestrakt (en niet opgepompt, dat is een fabel). Daarbij verbrand je er om en nabij 600 calorieën per uur mee, wat gelijk staat aan een oliebol of drie, vier. Voor thuis zijn de boksballen op statief handig, maar een zak aan een ketting is met de juiste haak ook zo opgehangen.

Kiezen als: je je energie nodig kwijt moet.

De trilplaat

Een heleboel typische fitnessmoves – squats, push-ups, bbb-oefeningen – zijn uit te voeren op een trilplaat. Waarom zou je? Omdat je training er twee keer zo efficiënt van wordt, waardoor je dus sneller strakker in je vel komt te zitten. Je lijf moet namelijk meer moeite doen om tijdens het getril in balans te blijven en dus zul je je spieren onbewust meer aanspannen.

Los van dit voordeel zorgen de trillingen ook voor een verbeterde stofwisseling en bloedcirculatie. Note: niet aan te raden als je zwanger bent of knie- of rugklachten hebt.

Kiezen als: je snel resultaat wilt zien.

Author Lot
Lot