Header Waterpik1
Uitgelicht

Flossen met water – doe jij het al?

Advertorial
Door: Lot
4/12/2017

Dacht je dat je goed bezig was met dagelijks flossen/rageren/stokeren, blijkt dat het nog veel beter kan. Zo kom je aan een écht schoon gebit:

Upgrade je poetsbeurt

Alleen poetsen is niet genoeg om je tanden en tandvlees gezond te houden, daarmee vertellen we je vast niks nieuws. Je tandenborstel bereikt slechts 60% van het tandoppervlak, dus je kunt je voorstellen dat de overige 40% (vooral tussen tanden en onder de tandvleesrand) vatbaar is voor tandplak en dus voor tandvleesontstekingen.

Een slechte mondhygiëne kan zelfs diabetes, zwangerschapsklachten en hartklachten veroorzaken, maar dan zijn we wel heel erg aan het doemdenken en dat is helemaal nergens voor nodig. Als het goed is haal je (bijna) dagelijks een flosdraad, een ragertje of tandenstoker tussen je tanden en kiezen door, toch? Het is vaak niet ons favoriete klusje. Helemaal niet omdat je flosdraad soms vast komt te zitten tussen je tanden, je ragertje buigt of niet past, je tandenstoker afbreekt of omdat je er niet goed bijkomt en er tig leukere dingen te bedenken zijn als je ’s avonds op apegapen ligt.

Flossen met water bijvoorbeeld, daar wordt je gebit ook nog eens stukken schoner van.

Sfeer1 Waterpik

De Waterflosser

Je tanden flossen met water, wat moet je je daarbij voorstellen? Een Waterflosser is eigenlijk een monddouche – een opzet tip die in verbinding staat met een waterreservoir. Zodra je het apparaat aanzet, spuit het water er met een krachtige (maar veilige) druk en pulsaties uit. Door de tip te richten op de zones tussen je tanden en de tandvleesrand, worden etensresten, bacteriën en plak effectiever dan met tandenborstel en flosdraad (die zo diep niet kunnen komen) weggespoeld en blijf je met een superfris gevoel achter, alsof je net bij de mondhygiëniste vandaan komt.

Sfeer5 Waterpik

Grondige gebitsreiniging in één minuut

Van de Waterflossers van het merk Waterpik® is klinisch bewezen dat ze tot 50% effectiever zijn dan flosdraad in het terugdringen van ontstekingen en het verbeteren van de tandvleesconditie. Een van hun bestsellers, de Waterpik WP-660, verwijdert (net als alle andere Waterflossers van dit merk) tot 99,9% van de tandplak van de behandelde gebieden, masseert het tandvlees zodat het beter doorbloed raakt en sterker wordt en vermindert bloedend tandvlees tot 93% binnen vier weken.

Ben je aan het beugelen, is het fijn te weten dat hij met een orthodontisch opzetstuk komt. Die reinigt tot maar liefst 5 x grondiger rondom je beugel in vergelijking met een tandenborstel. Ook handig als je een implantaat, kroon, brug of facings hebt, want daarmee is ‘ouderwets’ reinigen haast niet te doen.

Nog meer goede eigenschappen van deze topflosser:

  • Behalve een orthodontische tip zitten er ook zes andere waterflossertips bij, waaronder twee Jet Tips voor plakverwijdering, een zogenaamde ‘plaque seeker’ tip voor kronen, bruggen en ander dentaal werk, een tongreinigingstip en een tip die eventuele pockets (bij terugtrekkend tandvlees) goed schoonmaakt.
  • Je bepaalt zelf welke druk je prettig vindt (er zijn tien opties).
  • Het reservoir heeft een capaciteit van meer dan 90 seconden, bij gebruik van de hoogste druk zul je het een keer moeten bijvullen.
  • Er is ingebouwde opslagruimte voor alle zeven tips.
  • Dankzij de timer met interval van 30 seconden weet je precies wanneer de dagelijks aanbevolen minuut voorbij is.
  • Dit model heeft ook een massagestand speciaal om je tandvlees te masseren.
  • De drukprestatie is flink verbeterd: het water komt er met maar liefst 10% meer druk uit dan bij eerdere modellen.
  • Je krijgt twee jaar garantie!
Author Lot
Lot