Foundations
Uitgelicht

How to: De juiste kleur foundation kiezen

Door: Esmée
24/11/2016

De juiste kleur foundation vinden is best een lastige opgave. Een te lichte kleur laat je er bleek uit zien en een te donkere kleur geeft je die foute 'zonnebank-look'. Maar, hoe vind je nu de juiste kleur die bij jou past?

Waar moet je op letten?

Voordat je een foundation gaat kopen, kun je de foundation het beste uitproberen op delen van je gezicht. Denk hierbij aan je kaak, hals of boven je lip. Test hem vooral niet op je hand, jouw huidskleur daar kan namelijk anders zijn.

Je moet er ook achter komen wat de ondertoon van jouw huid is, dat is namelijk heel belangrijk voor de keuze van je foundation. Ga hiervoor in het daglicht staan en kijk naar je huid. Welke kleur is je huid? Neigt je huid meer richting het gele, roze of is je huid neutraal? De beste plekken op de huid om je ondertoon te bepalen, zijn boven je lip, voorhoofd en hals.

Als je een volle dekking wil, ga dan voor een cream foundation. Wil je een medium dekking, ga dan voor een vloeibare foundation.

Tip van de redactie

Ook een optie om je foundation te testen: bedek twee stukken van je gezicht. De ene kant met gele ondertoon foundation en de ander met roze ondertoon foundation. Kijk hierna welke toon het beste bij jouw huid matcht.

Dus, voordat je je foundation koopt: let goed op de kleurintensiteit (licht of donker) en let op de ondertoon: geel, roze of neutraal.

Wil je nog meer tips & tricks op het gebied van foundation? Bijvoorbeeld over foundation missers en hoe je ze kunt voorkomen? Bekijk het artikel op Trendalert.


Img 3240
Esmée