1Headerhaarlak
Nieuws

Gebruik jij je haarspray eigenlijk wel goed?

Door: Conny
18/08/2016

Iedereen heeft wel een bus haarspray in de badkamer staan, maar weet je eigenlijk wel wat de juiste manier van sprayen is? En of je de goede haarspray voor jouw haartype te pakken hebt? Grote kans dat je er nog nooit over nagedacht hebt en gewoon maar wat doet. Met deze tips weet je zeker dat je sprayt als een prof!

Kies je favoriet
Er zijn ontzettend veel soorten haarspray. Zo zijn er sprays voor krullend, gekleurd, fijn, pluizig of beschadigd haar. Ook zijn er haarsprays die niet alleen verstevigen, maar je haar ook beschermen tegen de hitte van de stijltang of tegen Uv-straling. Kies je haarspray op basis van het effect dat je wilt bereiken. Een firm hold of ultra strong haarspray fixeert je look wanneer het goed moet blijven zitten, zoals bij een strakke knot of wetlook en een flexible hold is ideaal wanneer je je goed geföhnde coupe graag bouncy en levendig houdt.

Haarlak 4

Zo gebruik je hairspray
Voor je begint is het slim om even te checken of de spuitmond van je haarlak schoon is en er geen restjes op zitten die het spuiten belemmeren. Houd de bus haarspray op zo’n 30 centimeter afstand van je haar en blijf bewegen terwijl je sprayt. Zo voorkom je dat je haar plakt op bepaalde plekken en geef je het haar hold met een fijne mist, in plaats van dat je een helm-effect creëert.

Haarlak 2

Heb je een gevoelige hoofdhuid? Spray dan alleen op de haarpunten, want haarspray bevat alcohol en dat kan de hoofdhuid uitdrogen.

Tips voor diverse looks
Wil je volume? Houd dan je hoofd ondersteboven wanneer je de haarspray aanbrengt en wacht een halve minuut voordat je je haar weer naar achteren gooit. Dit geeft het haar tijd om te ‘setten’. Pak nog wat individuele plukken en spray een beetje haarspray aan de achterzijde van elke haarlok voor extra volume.

Heb je een bob? Spray schuin van onderen tegen de haarpunten aan. Zo krijg je een messy en speels effect à la Alexa Chung.

Je kunt je haar extra hold en veerkracht geven door haarspray royaal over het hele haar te sprayen en daarna warme rollers of een krultang te gebruiken. Fixeer je look met nog wat extra haarlak. Zo doen ze het ook backstage tijdens Fashion Week!

Haarlak 3
Author Conny
Conny