1Nagellakremoving
Nieuws

Tips om je gel nagellak zelf te verwijderen

Door: Conny
7/09/2016

Wat heb je ervan genoten, van die gel manicure. Maar nu je gel nagellak aan het uitgroeien is en de eerste chips zichtbaar zijn, wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf! En ja, dat kan je gewoon thuis doen met spullen die je al hebt.

Gel nagellak verwijderen @ home

Pak een grove nagelvijl. Je hoeft niet bang te zijn dat je je eigen nagels beschadigt, want er zitten flink wat lagen lak op, voordat je de daadwerkelijke nagel bereikt. Vijl je nagels voorzichtig totdat er nog een dun laagje lak op je nagels overblijft en de nagel er mat uitziet.

Leg nu 100% pure aceton, wattenschijfjes en aluminiumfolie klaar. Zet ook een raampje open voor wat frisse lucht. Dompel een wattenschijfje volledig onder in aceton en vouw het wattenschijfje om je nagel heen. Breng eventueel wat Vaseline aan op je nagelriemen ter bescherming van de huid.

Wikkel het aluminiumfolie er zo strak als mogelijk omheen en herhaal dit bij al je andere nagels. Het kan wat rommelig worden en de gelnagellak kan er in ‘vlokken’ vanaf komen. Don’t worry, dit is echt alleen de nagellak en niet je eigen nagelbed.

Na 30 minuten check je even bij één nagel hoe het ervoor staat. Als er nog stukjes nagellak op zitten, kan je een nieuw watje in aceton onderdompelen en er mee over de plekjes wrijven. Wanneer alle lak eraf is, ziet je nagel er uit al seen ravage, maar schijn bedriegt, want dit zijn restjes lak en aceton. Was je handen en wrijf je nagels in met een nagelolie en ze zien er weer keurig uit.

1Zilverfolie

Wat een aanrader is voor de volgende gelmanicure behandeling, is het gebruik van een pre-gel treatment om je nagels sterker te maken en ze beter te beschermen tegen de gellak. Vraag ernaar bij jouw vaste nagelstyliste.

Eén ding is belangrijk om te onthouden: pel de gelnagellak er nooit af met je nagels. Het is verleidelijk, maar de kans is groot dat je ook een laagje van je natuurlijke nagel meeneemt. Heb je echt probleemnagels die al zwaar beschadigd zijn? Dan is het thuis verwijderen van je gelmanicure geen goed idee en kun je het beter overlaten aan een professional.

Author Conny
Conny