Header 1 Maaltijdvervangers
How to

Met deze maaltijdvervangers bereik je je fit goal!

Door: Conny
13/02/2017

Ben je lekker bezig sinds januari, maar vliegen de kilo’s er nog niet echt af? Dan is sporten en gezond eten in combinatie met maaltijdvervangers misschien iets voor jou. Op deze manier bereik je sneller je fit doelstellingen.

Atkins

Het Atkins dieet is al jarenlang populair over de hele wereld. Het komt erop neer dat je minder koolhydraten eet waardoor je in totaal minder calorieën binnenkrijgt en je spijsvertering optimaal kan presteren.

Voedingsproducten zoals brood en pasta zijn uit den boze, maar veel eiwitten, vlees en verzadigde vetten zoals avocado en vis mogen weer wel. Het gevolg (in combinatie met bewegen) is het verliezen van kilo’s, zonder dat je honger hebt of je lifestyle volledig om moet gooien.

Het dieet bestaat uit vier fases die je moet doorlopen om uiteindelijk tot een steady voedingspatroon te komen waarbij je gewicht stabiel blijft. Je kunt het dieet via het boek volgen, maar inmiddels is er ook een complete lijn met koolhydraatarme maaltijdvervangers of supplementen die passen bij een koolhydraatarm dieet zoals dat van Atkins.

Modifast

Modifast is een programma met maaltijdvervangers die je kunt nemen in plaats van je ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. Een Intensieve afvalmethode bestaat uit drie maaltijdvervangers zoals pudding, milkshakes, muesli of pudding.

De maaltijdvervangers zijn er in diverse smaken, bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt en zijn onderling af te wisselen, zodat het niet snel gaat vervelen. Bij het Modifast Intensive programma vervangen je dus tijdelijk al je maaltijden, maar er zijn ook minder intensieve programma’s te volgen waarbij je ’s avonds gewoon zelf kookt en lunch en ontbijt doet met Modifast.

Wanneer je eenmaal op je streefgewicht bent, kun je ervoor kiezen om tussendoortjes van Modifast te nemen of om alleen het ontbijt of de lunch te vervangen door een maaltijdvervanger. Er is een online coach beschikbaar en er is een dieetboek met gevarieerde recepten.

In Article Shakes

Weight Care

Een andere koning op het gebied van maaltijdvervangers is Weight Care. Weight Care producten bevatten hoogwaardige eiwitten, zijn een bron van vezels en een optimale mix van vitaminen en mineralen.

Shakes, muesli’s en repen vervangen je normale maaltijden om zo wat extra kilo’s te verliezen. Ook zijn er snacks zoals koekjes of chips die weinig calorieën bevatten en een goed alternatief zijn voor een calorierijk tussendoortje.

Yokebe

Yokebe Active Food is een lijn met shakes die je kunt combineren met bijvoorbeeld vers fruit. De producten zijn glutenvrij en bevatten geen kunstmatige zoetstoffen of conserveermiddelen. Wel zo lekker dus wanneer je van puur houdt.

De vervangende shakes bevatten minder calorieën dan een normale maaltijd en wel de benodigde B-vitamines die je stofwisseling stimuleren en je energie op pijl houden. Ook zitten er veel proteïnen in, zodat je je spiermassa behoudt en deze zelfs actief aan het werk kunt zetten tijdens het sporten.

Yokebe is er in verschillende smaken, zodat je lekker kunt variëren.

"The best way to get something done is just to begin"

Gouden combinatie

Bij zowel Atkins, Modifast, Weight Care en Yokebe geldt dat je een balans moet vinden tussen gezond eten en het gebruiken van maaltijdvervangers. Het is prima om gedurende een korte periode streng te zijn voor jezelf, maar uiteindelijk gaat het om volhouden en dat lukt alleen wanneer je een gevarieerd eetpatroon hebt met voldoende beweging.

Meer tips en producten om nu eens echt goed af te vallen vind je ook op ons vernieuwde gezondheidsplatform.

Sportief leven

Naast maaltijdvervangers zijn er ook dieetproducten die je sportprestaties ondersteunen, zoals speciale sportvoeding, proteïne repen en eiwit shakes. Handig dus om te nemen voordat je op weg gaat naar de sportschool of als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon.

Waar wacht je nog op? Jouw fit goals liggen binnen handbereik!

Author Conny
Conny