Header Fietsen
Kort verhaal

Ga toch fietsen! Vinden je hersenen namelijk ook fijn.

Door: Lot
20/09/2017

Het is wetenschappelijk bewezen: fietsen is behalve goed voor je lijf, ook goed voor je geest. Met de fietsaccessoires in dit blog zet je het vanzelf op een trappen. Fiets je mee?

Gezond fietsen is je reinste braintraining

Laatst kregen we hier op de redactie een nogal heuglijk persbericht binnen over fietsen. Over hoe gezond het is ten aanzien van je gewrichten en spieropbouw (algemeen bekend), maar vooral over het positieve effect ervan op onze hersenen, en dat was nieuw voor ons. Wetenschappers ontdekten dat mensen na dertig minuten fietsen hoger scoorden op geheugen- en organisatietesten in vergelijking met niet-fietsers en dat ze bovendien sneller klaar waren met het invullen van de testvragen (bron: Journal of Clinical and Diagnostic Research). Dat zou komen doordat een stuk fietsen – en dat hoeft echt niet knetterhard – ervoor zorgt dat er meer bloedvaatjes worden aangemaakt, zowel in je spieren als in je hersenen. Gevolg: er komt meer zuurstof en andere voedingsstoffen in je hersenen terecht, waardoor je geest beter functioneert.

Beter en sneller communiceren

Maar dan zijn we er nog niet. Terwijl jij gezellig aan het trappen bent, worden je zenuwcellen aangezet tot het produceren van onder andere proteïnen, die op hun beurt weer zorgen voor het produceren van nieuwe hersencellen. En omdat er ondertussen ook een heleboel neurotransmitters vrij zijn gekomen (de boodschappers tussen de hersencellen) kunnen al die (nieuwe) hersencellen ook nog eens beter en sneller met elkaar communiceren. Lang verhaal kort: fietsen is je reinste braintraining. Maak het daarom nog leuker dan het al was, met deze accessoires.

1. Laat je sturen

Je hoeft natuurlijk niet ál het denkwerk zelf te doen. De slimme Mio Cyclo 200 fietsnavigatie begeleidt je zonder problemen van A naar B, meet tijd, snelheid, hoogte, afgelegde afstand en je calorieverbruik, en heeft een Surprise Me™-functie voor het geval je zin hebt in een verrassingsroute. Omdat hij volledig waterbestendig is doet hij het altijd, weer of geen weer.

2. Nooit meer zadelpijn

Vooral tijdens een lange rit is het fijn als je er een beetje comfortabel bij zit. Zadel je fiets op met dit zachte schapendekje en je kunt kilometers vooruit zonder dat je billen gaan protesteren.

Sfeer Fietsen

3. Extra bergruimte

Zodra je je over je gêne heen hebt gezet, wil je nooit meer fietsen zonder fietstassen. Ongelofelijk hoeveel extra spullen je hierin kunt meenemen, daar kan een mand voorop niet tegenop. Tip: de fietstassen van het merk Basil zijn oerdegelijk, maar hebben wel een spannende buitenkant.

4. Firefly

Zo leuk dit: draai een van deze multicolor led lampjes als dopje in het ventiel van je fietsbanden en je wiel wordt tijdens het fietsen een felverlichte cirkel. Vooral handig in de herfst en winter, want je bent er van opzij een stuk beter zichtbaar mee in het verkeer.

5. Stormbestendig

Een paraplu is eigenlijk verplichte kost voor elke fietser in Nederland, het liefst een die niet bij de eerste de beste zucht wind binnenstebuiten klapt. De stormplu’s van Senz° bieden met hun asymmetrisch design zelfs aan de stevigste rukwinden dapper weerstand. Je hebt ze in verschillende maten, van mini tot XXL (met een doorsnede van maar liefst 110 cm) en als je je handen vrij wilt houden voor het sturen neem je er de Umbrella Holder bij.

Author Lot
Lot