3Armaniheader
Uitgelicht

Giorgio Armani – de man, het merk, de make-up

Door: Esmée
22/08/2016

De nu 82-jarige Italiaanse designer Giorgio Armani verruilde ooit zijn studie medicijnen voor fotografie en maakte later weer een switch, naar fashion. In 1974 richtte hij samen met zijn partner Sergio Galeotti het fashion label Armani op - een ode aan tijdloze, elegante mode. Er volgden accessoires, er volgden parfums, en er volgde een waanzinnig mooie lijn make-upproducten die vanaf nú in de bol.com schappen ligt.

1 Armani Makeup

Meer dan fashion


Bij Armani denk je al snel aan typische Hollywoodjurken (op elke rode loper kom je sowieso één Armani tegen), of aan zijn horloges, brillen of parfums. In 1982 komt Armani voor het eerst met een geur voor vrouwen, die direct een succes is. Op dit moment is Armani Sỉ gewild onder vrouwen en is Acqua di Gio nog steeds een van de best verkochte Armani geuren voor mannen. Ook Armani’s campagnes doen het goed, denk aan Ronaldo die de onderbroekenlijn vertegenwoordigt en de prachtige Cate Blanchett in de elegante Sỉ reclame.

3Armaniintekst

De Armani look

Zoals gezegd creëert Armani ook make-upcollecties, en daar zijn we razend enthousiast over. Met onze favoriete producten haal je onderstaande najaarslooks zo naar je eigen gezicht.

#1 Natural beauty

Wat heb je nodig?
- Oogschaduw in een natuurlijke kleur
- Zwarte eyeliner
- Mascara
- Bronzer
- Blush
- Lipstick in een natuurlijke kleur

De natuurlijke look blijft hot en gaan we ook dit najaar veel zien op straat. Probeer als je deze look maakt je teint zo natuurlijk mogelijk te houden. Voor je ogen neem je een lichte oogschaduw in bijvoorbeeld een oranjetint. Hierna maak je een mooie lijn eyeliner tegen de bovenste wimperrand, eventueel met een wing, om je ogen te accentueren. Vervolgens breng je een mascara aan en geef je met een bronzer en een blush je gezicht een mooie gloed. Maak je look af met een lipstick in een nude- of rozetint.

#2 Smoky eyes

Wat heb je nodig?
- Zwart kohlpotlood
- Oogschaduw in een donkere kleur
- Oogschaduw met glitter
- Zwarte eyeliner
- Mascara

Dit najaar mag de smoky eye weer worden gezien. Om een toffe smoky eye te maken breng je als eerste een zwart kohlpotlood aan op het bovenste ooglid, waarbij je het lijntje aan het eind een tikkeltje omhoog laat gaat. Deze lijn hoeft niet netjes getrokken te worden omdat je die vervolgens gaat vervagen met een donkere kleur oogschaduw, vanaf de buitenste richting de binnenste ooghoek. Zet ook de onderste wimperrand aan. Om een leuke touch aan je look te geven, kan je hierna een oogschaduw met een glitter aanbrengen in de buitenste ooghoek. Voor een meer intense look trek je met een vloeibare eyeliner, het liefst zwart, een lijn op je ooglid boven je wimpers. Om een mooie open blik te creëren breng je als laatste een mascara aan.

#3 Dark romance

Wat heb je nodig
- BB cream of BB poeder
- Mascara ( eventueel nepwimpers )
- Oogschaduw in een donkere kleur
- Wenkbrauwkit
- Lipstick in een warme kleur

Op de catwalk zag je het al voorbijkomen bij onder anderen Louis Vuitton, de zogeheten ‘dark romance’ look. Breng hiervoor als eerste een BB cream of BB poeder aan om je teint te egaliseren. Vervolgens ga je met een ‘angled brush’ onder en boven het oog een

eyeliner zetten met een subtiele wing, in combinatie met een donkere oogschaduw. Zorg dat de lijnen mooi op elkaar aansluiten. Breng hierna een mascara aan en eventueel nepwimpers als je bijvoorbeeld een avond op stap gaat en geef je wenkbrauwen meer definitie met behulp van een wenkbrauwkit. Pak tot slot een lipstick in een warme kleur die bij jouw huid past en breng hem lekker dik aan.

Wil jij deze looks ook creëren met bijvoorbeeld behulp van Armani make-up? Dat kan! De make-up is namelijk sinds vandaag verkrijgbaar bij bol.com.


Img 3240
Esmée