Xelly Global Beauty Haar Look 04
Global Beauty by Xelly

Xelly praat met topstylist en -kapper Gun-Britt over haartrends in Kopenhagen

Door: Xelly
19/01/2017

Voor onze rubriek 'Global Beauty by Xelly' reizen wij samen met visagiste Xelly Cabau van Kasbergen af naar een aantal steden in de wereld om make-up- en hairtutorials te maken. Deze maand vlogen we met Transavia naar Kopenhagen: de stad van design en minimalistische mode. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe video op het Stijl Magazine, so stay tuned!

#Haartrends

In deze video tutorial praat Xelly met een van de meest toonaangevende kapsters van Scandinavië: Gun-Britt. Ze vertelt over haartrends in Kopenhagen en de wereld, inspiratie en geeft tips op het gebied van haarkleuring en kniptechnieken.

Wie is Gun-Britt?
De prachtige en lieve Gun-Britt (66) ziet er niet ouder uit dan een jaar of 40, maar zit al heel wat jaren in het kappersvak. Veel Deense meiden die in haar salon komen, vragen om dezelfde haarkleur als Gun-Britt. Al een tijdje is de 'grey-look' in Kopenhagen hot & happening. Gun-Britt waarschuwt wel dat de kleur niet iedereen staat. Kijk ook goed naar je huidskleur, kleding die je graag draagt en make-up. Haar grey-look is all natural. Op haar 50e besloot ze haar grijze haar te laten uitgroeien (voorheen had ze donker haar). Inmiddels is het haar signature look en wil ze nooit meer terug.

Carrière
Al op haar 14e begon ze het kappersvak te leren. Dat was normaal in de jaren 60. Na school koos je direct een vak en ze werd geïnspireerd door de britse kapper en zakenman Vidal Sassoon. Op haar 20e trok ze vanuit Jutland naar de 'grote stad' Kopenhagen en na wat klussen te hebben gedaan voor grote magazines, opende ze op haar 26e haar eigen salon. Nog steeds staat ze elke dag vanaf 10u 'op de vloer' en na al die jaren 'she still loves it'.

Inmiddels heeft ze een flink team opgebouwd en twee mooie lijnen met haarproducten (GB by Gun-Britt en Care by Gun-Britt). Wij zijn helemaal fan van de GB Dry Volume Booster, die we uitprobeerden. Het is een soort haarspray, die niet plakt en waar je GIGA veel volume van krijgt. Wie wil dat nou niet?

Meer weten over Gun-Britt of benieuwd naar haar producten? Bekijk dan haar website.

Meer video's zien van make-up artist Xelly Cabau van Kasbergen? Bekijk ook alle andere handige make-up- en haartutorials van Global Beauty.

Xelly2 1200
Xelly