Header Global Beauty Adam1
Global Beauty by Xelly

Street Make-over by Xelly: zo kleur én shape je je wenkbrauwen

Door: Xelly
2/02/2017

Voor onze rubriek 'Global Beauty by Xelly' reizen wij samen met visagiste Xelly Cabau van Kasbergen af naar een aantal steden in de wereld om make-up- en hairtutorials te maken. Deze maand waren we terug in ons eigen landje en wel in Amsterdam! Deze week laat Xelly je zien waar je op moet letten bij het shapen en kleuren van je wenkbrauwen, zodat je ogen perfect uitkomen.

#eyebrowsonfleek

Doe jij ook niet veel aan je wenkbrauwen omdat je niet zo goed weet hoe je het moet aanpakken? Xelly geeft je in deze video tips & tricks om je wenkbrauwen op een subtiele, natuurlijke manier te shapen en in- of bij te kleuren (let altijd op je haarkleur).

In de video zie je hoe de mooie blauwe ogen van Nina na de make-over echt spreken. Wenkbrauwen zijn de contouren van je ogen.. Dit kun jij ook!

De tips:

  • Let op dat er geen foundation in je wenkbrauwen terecht komt. Het slaat dan vaak oranje uit. Zeker bij blondies.
  • Het begin van je wenkbrauwen is idealiter boven je binnenste ooghoek.
  • Belangrijk voor de shape is om op ongeveer 3/4 van je wenkbrauw het hoogste punt te hebben.
  • Je wenkbrauw mag nét iets verder doorlopen dan je buitenste ooghoek.
  • Bij Nina (blond/donkerblond) is een taupekleurig wenkbrauwpoeder perfect. Pas op voor roodtinten in je kleur wenkbrauwpoeder als je zelf ook 'last' heb van roodtinten in je huid. Dat versterkt elkaar. Taupe geeft een mooi schaduweffect.
  • Zet het poeder aan bij het eerste punt en heel subtiel omhoog trekken naar je hoogste punt toe. Blijf tussendoor een beetje borstelen.
  • Probeer altijd je natuurlijke haargroei te volgen. Dit is bijna altijd een vorm die mooi bij je ogen past (epileer daarom ook NOOIT aan de bovenkant van je wenkbrauwen).

Nina, before & after:

Before After Xelly Amsterdam

Stay tuned

Elke donderdag vind je om 16.00 een nieuwe video van Xelly op het Stijl Magazine.

Meer video's zien van make-up artist Xelly Cabau van Kasbergen? Bekijk ook alle andere handige make-up- en haartutorials van Global Beauty.

Xelly2 1200
Xelly