Header Grijs Haar Verzorging
How to

Zo blijft je grijs geverfde haar mooi van kleur

Door: Conny
2/02/2017

Grijs haar is hot! Een koele zilverkleur is prachtig, maar kan ook snel vervagen wanneer je er niet goed voor zorgt. Met deze tips geniet je zo lang mogelijk van mooi grijs haar.

Het uitgangspunt
Ga je voor grijs? Dan is het goed om altijd eerst een gesprek met je haarstylist aan te gaan en de mogelijkheden te bespreken. Je kunt het haar laten ontkleuren en daarna laten kleuren met grijstinten, zodat het in één keer grijs is. Elk haartype kan grijs hebben, maar kijk wel goed naar de basis. De kwaliteit van het haar moet goed zijn wanneer je kiest voor ontkleuren en grijs verven, anders begin je met slap haar en is het na behandeling nog slapper.

Heb je van jezelf grijs haar? Dan is een andere optie je oude of natuurlijke haarkleur uit te laten groeien, totdat je zo goed als grijs bent. Subtiele highlights kunnen die overgangsfase zachter maken, zodat je er toch goed uitziet ondanks dat je nog niet de haarkleur hebt die je uiteindelijk wilt.

Houd het koel
Grijs of wit haar heeft de neiging om snel geel te worden. Wanneer je rookt, veel in de keuken staat of regelmatig zwemt in chloorwater kan je haar geel of groenig uitslaan. Gebruik dan regelmatig een conditioner die je haarkleur koel maakt. Koele tinten zijn essentieel om je grijze haar er mooi uit te laten zien. Is een zilvershampoo of conditioner niet genoeg om je kleur weer koel te krijgen? Vraag dan bij je kapper om een koele toner met paarstinten, die frist je kleur op en geeft een prachtige glans.

Natuurlijk grijs
Natuurlijk grijs haar is meestal of weerbarstig en stug of fijn en slap. Je moet de juiste verzorging en styling kiezen om je look te laten slagen. Weerbarstig haar wordt vaak weer zacht en handelbaar wanneer je een keratinemasker gebruikt dat rijk is aan aminozuren. Fijn en slap haar moet je verzorgen met lichte producten en stylingproducten die voor stevigheid en volume zorgen en je haar body geven.

Speels effect
Vind je volledig grijs een beetje te heftig? Dan is het ook mooi om voor een grijs ombre effect te gaan. Verf bijvoorbeeld de punten van je lokken grijs en laat het langzaam overlopen in je natuurlijke haarkleur vanaf de wortel. Zo krijg je een sexy shade of grey, zonder dat je er lang aan vastzit. Ben je je grijze punten zat? Dan kortwiek je je lokken of verf je de punten weer in een andere tint.

Author Conny
Conny