Schoonheidsslaapje
Kort verhaal

Goede nachtrust: haal meer uit je beautysleep

Door: Conny
15/11/2016

Tijdens het slapen herstelt de huid zich van de invloeden van overdag. Je lichaam profiteert van een goede nachtrust, maar je huid dus ook. Met deze tips & tricks maak je van die acht uurtjes een echt schoonheidsslaapje en daar knapt huid (en haar) van op.

Nachtcrèmes en serums

Tijdens de nacht is de celvernieuwing van de huid extra actief. Dode huidcellen worden afgestoten en maken plaats voor een nieuwe, frisse huidlaag. Wakker worden met een rozig gezicht is een teken van een goede doorbloeding van de huid die en een goede nachtrust. Help moeder natuur een handje door specifieke huidverzorging voor ’s nachts te gebruiken. Dit is het moment om een droge of rijpe huid te verwennen met een huidolie of om elk type huid een boost te geven met een nachtcrème, serum of exfoliant die de dode huidcellen verwijdert.

Handen en voeten

Vooral tijdens de winter zijn droge handen en voeten met vervelende kloven een veelvoorkomend beauty issue. Behandel ze ’s nachts door ze goed in te smeren met een vette crème of een vocht vasthoudend product zoals Vaseline. Doe wijde, wollen sokken om je voeten (die absorberen bijna geen vocht) of plastic sokken, zodat de crème optimaal z’n werk kan doen. Hetzelfde geldt voor je handen: smeer ze goed in en trek plastic handschoentjes aan. Het slaapt misschien niet top, maar je krijgt er wel zijdezachte handen en voeten van.

Gezichtscreme

Nachtmasker

Weinig tijd om de huid te verwennen met een masker? Doe het ’s nachts, want slapen moet je toch! Er zijn veel maskers voor uiteenlopende huidtypes verkrijgbaar die je de hele nacht kunt laten inwerken. Ideaal wanneer je graag tijd bespaart en het beste uit je huid wilt halen.

Haarmasker

Ook je haren worden blij van een nachtkuur. Slaap bijvoorbeeld met een handdoek op je kussen en verdeel een intensief voedend haarmasker over je haar voor het slapengaan. Zo blijft je kussen schoon en geniet je haar van een ware spa at home treatment. In de ochtend was je het haarmasker er weer uit en style je je lokken zoals gebruikelijk.

Zelfbruiner

Zie je een beetje pips? De nacht is perfect om je zelfbruiner zijn werk te laten doen. Smeer een beetje op je gezicht of lichaam voor je gaat slapen en gebruik er eventueel nog een hydraterend product overheen. Zorg ervoor dat je tanden al gepoetst zijn en je niets meer drinkt, anders krijg je rond je mond een lichte afdruk. Na een nachtje slapen kijk je op van die gebronsde winterglow.

Author Conny
Conny