Header Roodhaar
Kort verhaal

Je haar rood verven? Lees eerst dit blog

Door: Conny
24/10/2017

Twijfel je erover om je haar rood te verven? Check dan eerst even dit blog, want roodgeverfd haar kan prachtig zijn, maar vergt ook flink wat 'onderhoud'.

Je kan niet zomaar terug

Een mooie rode haarkleur staat geweldig, maar once you go red, it’s not easy to go back zullen we maar zeggen. Waarom niet? Bij het kleuringsproces naar rood haar worden er veel roodpigmenten op het haar aangebracht. Roodpigment is een hardnekkig pigment, dat zich niet zomaar laat wegjagen wanneer je beslist om na je rode coupe toch weer voor een andere kleur te gaan.

Donkerder kan vaak wel, maar een lichtere kleur oogt snel gelig of oranje wanneer je van rood naar bijvoorbeeld blond wilt gaan. Hiervoor moet je dus ook een ontkleuringsproces doorstaan bij de kapper en dat beschadigt je haar aanzienlijk. Best wel een dingetje om over na te denken dus, voordat je beslist om voor rood te gaan.

Kleurverzorging is een must

Rood haar kan niet zonder intensieve verzorging, het liefst met veel kleurpigment. Kies voor een shampoo, conditioner of haarmasker dat roodpigment bevat om het maximale uit je kleur te halen. Wanneer je het wast met ‘normale’ shampoo slijt de kleur sneller en wordt glanzend en intens rood, dof en flets rood.

Warme pigmenten geven rood haar de meeste intensiteit, maar er zijn natuurlijk ook rode haarkleuringen die juist koel rood moeten zijn, zoals bordeaux. Let er dan op dat het verzorgingsproduct pigmenten bevat met een koele, blauwe ondertoon. Het beste is om advies te vragen aan de kapper die je haar kleurt, want die weet het beste welke producten bij jouw rode haar passen.

Tip: voeg voor een optimale verzorging van je haar een paar druppels Ifoulki Argan Oil toe aan je shampoo of haarmasker. De arganolie zorgt voor sterk, glanzend en beschermd haar. Daarnaast ondersteunt het de reparatie van jouw haar als je het door het intensieve verven beschadigd hebt.

Sfeer Roodhaar

Liever kort dan lang haar rood verven

Aangezien rood een kleur is die veel onderhoud vergt, is het makkelijker om voor een korte coupe te kiezen dan voor lange lokken. Wanneer je je haar kort houdt en het regelmatig kleurt, is het geen karwei waarvoor je urenlang in de stoel moet zitten. Ook is het makkelijker om met kort rood haar naar een nieuwe kleur over te gaan. Kwestie van laten uitgroeien en overstappen naar een andere tint.

Oppassen met zon, zee en hitte

Roodgeverfd haar kan slecht tegen zon, zout (zee)water of chloorhoudend water. Op vakantie is het dus belangrijk om je haar goed te verzorgen met bijvoorbeeld een voedend haarmasker. Bovendien kun je je haar beschermen door het in een knotje of vlecht te dragen en te combineren met een hippe hoed. Zo tast de zon je haarkleur het minste aan. Hitte is ook een vijand van een mooie, rode haarkleur. Gebruik dus altijd een heat protector tijdens het föhnen en stylen.

Author Conny
Conny