Header Haar Groeien
How to

5 tips en tools die je haar sneller laten groeien

Door: Talita
15/06/2017

Van die lange, lonkende lokken die dansen in de wind; stiekem willen we het allemaal wel. Maar waar de één al gezegend is met een prachtige dos, kan het voor de ander wel jaren duren om echt resultaat te zien. Om de natuur een handje te helpen, hebben we vijf handige tips en tools op een rij gezet die je haar sneller laten groeien.

Sfeer1 Haar Groeien

1. Knip regelmatig dode puntjes

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig - knippen om te laten groeien - maar het bijknippen van dode punten stimuleert het herstellend vermogen van je haar en bevordert een gezonde coupe. Probeer in ieder geval één keer in de zes weken een bezoek aan de kapper te brengen.

2. Draag je haar vaker omhoog

Je haar kan sneller beschadigen wanneer je het veel los draagt. Vooral je punten krijgen het zwaar te verduren als je haren voortdurend over je rug of schouders rollen. Let er wel op dat je je haar niet té strak vast doet en gebruik het liefst geen elastiekjes met metalen elementen. Want ook dit kan je haar beschadigen. Tip: met dit Invisibobble Pretzel Brown elastiek voorkom je knopen en andere haarbeschadiging. Toch last van klitten in je haar? Gebruik dan deze borstel van Tangle Teezer!

3. Was niet iedere dag je haren

Dit is vaak niet nodig en kan essentiële lichaamseigen oliën wegwassen. Hierdoor kan je haar beschadigen en ernstig uitdrogen. En daarmee bevorder je alles behalve het groeiproces van je haren. Eén keer in de week is genoeg, afhankelijk van je haartype.

Sfeer Haar Groeien

4. Gebruik verzorgende oliën

Voedende en verzorgende oliën kunnen beschadigd haar helpen herstellen en bieden extra bescherming bij het föhnen, stijlen of krullen. Gebruik bijvoorbeeld de Organix Serum Morocca argan olie voor extra voeding. Let ook op oliën met UV-bescherming in de zomer, zodat je je haar in de zomer wat extra bescherming geeft.

5. Vul je voeding aan met supplementen

Wil je de groei van je haar een handje helpen? Of heb je van nature iets brozer haar en kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken? Dan kun je vitaminen nemen die je haren van binnenuit voeden, zoals deze haarvitaminen van Sugar Bear. Daarmee maak je je haar sterker en voorkom je haarbreuk.

Talita Kalloe
Talita