Header Hairscrub
How to

Is hairscrub gebruiken de nieuwe must-try voor je haar?

Door: Conny
19/09/2017

Haarscrubs of hairscrubs (zoals meestal op de verpakking staat) zijn upcoming in de beautywereld. Een scrub voor je haar, waarom ook niet? Probeer het en ontdek of dit je nieuwe douchefavoriet is.

Aandacht voor je hoofdhuid

We gebruiken scrub voor ons lichaam en gezicht, maar je hoofdhuid is ook een huid die aandacht nodig heeft. Een haarscrub exfolieert de hoofdhuid en verwijdert vet, vuil en dode huidcellen. Je kunt het gebruiken als aanvulling op je haarverzorgingsritueel om ervoor te zorgen dat je hoofdhuid gezond wordt én blijft.

Frans haar

Het idee komt uit Frankrijk, waar vrouwen hun haar meestal eens per week wassen, omdat te vaak wassen het haar uitdunt en de hoofdhuid irriteert. Door één keer per week een diepreinigende haarscrub te gebruiken, voorkom je dat je hoofdhuid (en daarmee je haar) snel vet wordt. Een hairscrub zorgt er bovendien voor dat de bloedcirculatie van de hoofdhuid gestimuleerd wordt, én dode huidcellen en resten van stylingproducten worden erdoor verwijdert.

Hoe doe je dat, hairscrub gebruiken?

De meeste haarscrubs gebruik je voordat je een shampoo gebruikt. Dit kan op droog of nat haar. Masseer je hoofdhuid met de scrub, zodat je dat heerlijke massagegevoel krijgt. Na het scrubben spoel je de scrub uit je haar en was je het met shampoo. Er zijn ook hairscrubs die je in plaats van shampoo gebruikt, die hebben dan vaak iets op de verpakking staan met de woorden ‘purifying’ of ‘cleansing’.

Sfeer Hairscrub

Voordeel van hairscrubs

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je hoofdhuid echt goed schoon wordt en je langer kunt doen met je haar tussen de wasbeurten in. Dat betekent minder vaak föhnen en stylen, wat ook weer een pluspunt is voor je coupe. Daarnaast is een haarscrub ideaal als je het gevoel hebt dat je hoofdhuid jeukt of trekkerig aanvoelt en ook weleens een schoonheidsbehandeling kan gebruiken. Extra tijd kost het je nauwelijks, want het hoeft maar eens per week en je bent er hooguit drie minuten mee bezig. Een haarscrub is dus vooral bedoeld om je haar echt squeeky clean te krijgen en de doorbloeding te stimuleren. Voor wie echt een probleemhoofdhuid heeft, zijn er ook speciale shampoos die zich richten op het in balans brengen van de hoofdhuid of speciale scalp treatments die je voor het wassen gebruikt.

Nieuwe ontdekking

Het lijkt erop dat hairscrubs hun opmars maken in de wereld van haircare. Was het eerst vooral een nicheproduct (bijvoorbeeld de cultklassieker Cleansing Purifying Scrub With Sea Salt van Christoph Robin), nu komen ook de bekendere merken met haarscrubs op de markt. Ervaar het zelf en ontdek of dit je nieuwe liefde voor onder de douche wordt.

Author Conny
Conny