Hairstrokes
Kort verhaal

Hairstrokes: volle wenkbrauwen zonder omkijken

Door: Conny
15/02/2017

Ben jij iemand die elke dag haar wenkbrauwen tekent? Dan is een hairstrokes of brow strokes behandeling misschien wel iets voor jou. Dankzij deze permanente 3D- wenkbrauwtechniek heb je geen omkijken meer naar je perfecte wenkbrauwen.

Wat zijn hairstrokes of 3D browstrokes?

Je wenkbrauwen tekenen is in principe een klusje van een minuut, maar zoals met zoveel dingen dient gemak de mens, dus waarom zou je niet kiezen voor permanente make-up die altijd goed zit?

Hairstrokes (ook wel 3D browstrokes of microblading genoemd) is een behandeling waarbij met permanente make-up de natuurlijke vorm van je wenkbrauw wordt aangezet in een kleur die past bij jouw haar- en huidskleur. Hierbij wordt door middel van kleine sneetjes in de huid pigment aangebracht in de bovenste huidlaag, waardoor je een permanent effect creëert dat tot wel drie jaar lang mooi blijft.

Het is een vorm van oppervlakkig tatoeëren en het effect vervaagt met de tijd, maar wanneer je kiest voor een betrouwbare beautysalon voor een Hairstrokes behandeling, wordt de kleur niet rood of blauw na verloop van tijd, zoals met oude technieken van permanente make-up weleens gebeurde.

De behandeling duurt zo’n twee uur en na de eerste keer moet je meestal nog terugkomen voor een touch-up om de 3D browstrokes er op hun mooist uit te laten zien. Wanneer het effect vervaagt wordt aangeraden om elk jaar een touch-up te doen, zodat je wenkbrauwen perfect in model blijven.

De voordelen van een hairstroke behandeling

De voordelen van hairstrokes zijn onder andere:

 • Je hebt geen omkijken meer naar je wenkbrauwen
 • Ze blijven ook mooi blijven zitten wanneer je uit de douche of het zwembad komt
 • Je gezicht ziet er altijd ‘aangekleed’ uit
 • Je gezicht krijgt meer expressie dankzij zichtbare wenkbrauwen
 • Wanneer je wenkbrauwen zo licht zijn dat je ze bijna niet ziet, is deze behandeling een verrijking voor je gezicht

De nadelen van hairstrokes

De nadelen van 3D browstrokes zijn onder andere:

 • Je wenkbrauwen zitten ‘er altijd op’
 • Wanneer het resultaat niet helemaal naar wens is, duurt het lang voordat het effect weer vervaagt
 • Je moet er zeker van zijn dat de kleur van de hairstrokes past bij jouw natuurlijke haar- en huidskleur, ook na verloop van tijd
 • Er hangt een prijskaartje aan
 • Wanneer de wenkbrauwtrends veranderen, zit je vast aan de vorm van je permanente wenkbrauwen
Hairstrokes Wenkbrauwen

De kosten van de hairstrokes- of 3D browstrokes behandeling

Het permanent tatoeëren van wenkbrauwen is echt een specialisme waarvoor de beautyspecialiste moet worden opgeleid en de benodigde apparatuur moet worden aangeschaft en onderhouden.

De kosten van zo’n behandeling liggen rond de 300 euro voor een eerste behandeling (meestal bestaande uit 2 of meerdere sessies in de prijs inbegrepen) en de kosten van een jaarlijkse touch-up liggen rond de 150 euro.

Een goedkoop alternatief voor hairstrokes: verven of tekenen van je wenkbrauwen
Vind je een hairstrokes behandeling voor permanente wenkbrauwen te duur of durf je het niet aan? Dan zijn er natuurlijk andere, tijdelijke alternatieven.

 • Zo kun je je wenkbrauwen dagelijks tekenen met een longwear wenkbrauwpotlood. Die blijft de hele dag op z’n plaats en sommige merken hebben zelfs wenkbrauwpotloden in het assortiment die ook echt waterproof zijn en een warme stranddag aankunnen.
 • Een andere optie is het verven van je wenkbrauwen. Dit is heel easy en doe je gewoon in je eigen badkamer. Voor rond de tien euro koop je al een kit waarmee je best een tijdje doet. Het effect van de verf blijft zo’n drie weken zichtbaar en daarna is het tijd om ze weer bij te werken.
Author Conny
Conny