Halloweenlookgirls
Get The Look

Halloween make-up looks

Door: Conny
13/10/2016

Je hoeft je gezicht echt niet pompoen-oranje te schminken voor een geslaagde Halloween make-up look. Wij zijn fan van the dark side of Halloween, dus doe inspiratie op met deze donkere make-up tips voor het meest spooky evenement van het jaar. Halloween make-up inspiratie zoals spiderweb lashes, zwarte lipstick en stijlvolle DIY maskers zorgen ervoor dat je look niet alleen spooky, maar ook stijlvol is!

Spinnenpoot wimpers

Wimpers met de look van spinnenpoten: bij Vivienne Westwood zijn ze fan dit modeseizoen. Eindelijk een excuus om nepwimpers te dragen wanneer je geen vaste hand hebt of gewoon een enorme beauty-dummie bent. Je mag ze namelijk plakken waar je wilt, als het maar een beetje in de buurt van je oog is. Kies voor dramatische, zwarte plukjes wimper en lijm ze vast met een wimperlijm. Houd de rest van je look simpel, zodat de spinnenwimpers extra opvallen.

Maskerade

Deze look van Antonio Marras is misschien wel de meest easy Halloween look. How-to: Draag je make-up zoals gebruikelijk (een donkere of bloedrode lip erbij is wel zo fijn om het drama-effect te versterken) en knip uit een stuk zwart gaas een strook stof die je om je gezicht bindt. Knoop het vast aan de achterkant van je hoofd. Ook te doen met een netpanty die je nog in de kast hebt liggen. Zo creëer je een vintage Halloween look die je buren de stuipen op het lijf jaagt.

Spinnenpootogen

Horror Story

Bij ontwerper Yohji Yamamoto kregen de modellen een zwarte pierrot make-up aangemeten. Een opgetrokken wenkbrauw en opgeplakte poppenmondjes in onheilspellend zwart. Een look die zo uit een aflevering van een horrorserie lijkt te komen. Doe het zelf met een zwarte liquid eyeliner, zwarte lipstick en een wit oogpotlood voor de accenten. Draag je haar in een zwarte, gladde comb-over en je Morticia Adams look is klaar.

Zwarte lip

Voor wie wel een beetje mee wil doen met de Halloweengekte, maar niet all-out durft, is er natuurlijk de zwarte of intens donkere lip, zoals gespot bij Dior. Ga voor matte tinten in diep donkerpaars of zwart, of ga voor high-shine met een laagje clear lipgloss eroverheen. Helemaal on trend en perfect voor Halloween.

Halloweenlook

You rang?

Ken je Lurch nog, die enge butler uit de Adams Family? Hij had wat weg van Frankenstein en dat hebben deze kapsels uit de show van Vetements ook. Een korte, zwarte pony toont een opvallende gelijkenis met de bekende horror-butler. Leuk om te doen met een zwarte pruik of een clip-in pony die je kort knipt.

Wat wordt jouw favoriete Halloween make-up look dit jaar?

Meer inspiratie nodig voor Halloween make-up looks? Bekijk het artikel op trendalert en go for it!

Kortezwartepony
Author Conny
Conny