Header Hansaplast 1
Uitgelicht

Voorkom sportblessures en ondersteun zwakke spieren en gewrichten met Hansaplast Sport

Advertorial
Door: Conny
7/11/2017

Behoor jij tot de 61% van de Nederlanders die het liefst minimaal één keer per week sport? Dan weet je ook dat een blessure je sportactiviteiten flink kan belemmeren. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de blessures voorkomen had kunnen worden door bijvoorbeeld een goede warming-up en de juiste ondersteuning van zwakke spieren en gewrichten. Dat laatste doe je het beste met het onlangs uitgebreide assortiment van Hansaplast Sport. Deze producten helpen blessures te voorkomen, waardoor jij lekker kunt blijven sporten.

Sportblessures

Een sportblessure kan iedereen overkomen. Ook wanneer je één of twee keer per week sport, loop je kans op een blessure. Een blessure kan plots ontstaan, bijvoorbeeld wanneer je zwikt of valt tijdens het sporten, maar ook geleidelijk door bijvoorbeeld verkeerde sportschoenen te dragen tijdens het hardlopen. Bij elke sportblessure hoort een andere behandeling en naast het advies van een fysiotherapeut kunnen Hansaplast Sport producten je zwakke gewrichten en spieren ondersteunen om blessures te voorkomen en te verminderen. Het Sport assortiment van Hansaplast is onlangs flink uitgebreid met een aantal nieuwe producten, zoals Elastische Sporttape, Cohesive Bandage en Cooling Gel. Dankzij de ondersteuning van deze producten begin je zorgeloos aan je favoriete training.

Kinesiologie

Kinesiologie is een speciale leer die zich richt op het vinden en behandelen van onbalans in de spieren. Binnen de kinesiologie is kinetic taping of medical taping al jarenlang een begrip. Dit wordt veel gebruikt binnen de professionele topsport, waarbij dankzij strategisch aangebrachte tape, zwakke spieren en gewrichten ondersteund zijn. Zo kun je blijven sporten zonder je spieren overmatig te belasten.

Wanneer je weet welke gebieden extra ondersteuning nodig hebben, kun je het tapen ook zelf doen met Hansaplast Elastische Sporttape. Deze sporttape ondersteunt zwakke spieren en gewrichten, ontspant overbelaste en vermoeide spieren en vermindert pijn en zwelling. Ook ondersteunt de Elastische Sporttape het genezingsproces van een blessure doordat het de bloed- en lymfecirculatie stimuleert.

Sfeer 1 Hansaplast

Warming-up en cooling down

Niets is zo belangrijk als een goede warming-up en cooling down. Dat is de beste manier om vervelende en pijnlijke blessures te voorkomen. Zeker wanneer je een tijdje niet zo actief bent geweest, is het van belang om het tempo rustig op te bouwen tijdens het sporten. Neem de tijd om je spieren op te warmen en stel geen extreme sportdoelen.

Ook na het trainen is het afkoelen tijdens de cooling down goed voor je spieren en gewrichten. Doe altijd rek- en strekoefeningen of loop rustig uit. Verkoeling kan helpen om het herstel van je spieren te bespoedigen, dus gebruik hiervoor een koudcompres op blessuregevoelige delen van je lichaam of breng Hansaplast Sport Cooling Gel aan op de huid. Deze gel voor na het sporten bevat menthol en cafeïne, wat ervoor zorgt dat de gel verkoelt en verkwikt.

Sfeer 3 Hansaplast

Herstel met de R.I.C.E.R. methode

Als je toch een stevige spierblessure hebt opgelopen, kun je met de volgende tips het herstel bevorderen (ook wel de R.I.C.E.R. methode genoemd):

RUST: beweeg zo min mogelijk om de kans op verdere schade te beperken;

IJS: verlicht pijn, zwellingen en bloedingen door vertraging van de bloedcirculatie en stofwisselingsprocessen in het getroffen gebied. Je kunt een cold pack of cold spray aanbrengen;

COMPRESSIE: breng tape of bandage aan op het verwonde gebied (niet te strak) om bloeden en zwellen tegen te gaan;

ELEVATIE: houd de blessure hoger dan de rest van je lichaam om bloedingen en zwelling in te tomen;

REFERENTIE: bezoek je huisarts voor een exacte diagnose. Zo vergroot je de kans op volledig herstel.

Herstel en ondersteun met Hansaplast Sport

Hoewel je er als sportieveling nou eenmaal niet altijd aan ontkomt, is een blessure voorkomen natuurlijk altijd beter dan een blessure herstellen. Het nieuwe assortiment van Hansaplast Sport maakt het mogelijk om ondanks zwakke spieren en gewrichten toch fanatiek door te gaan met jouw sportactiviteiten. Met Hansaplast Sport houd jij je sportprestaties hoog en voorkom je nare blessures. Is het helaas toch te laat en heb je al een blessure opgelopen? Dan is Hansaspast Sport er om het herstel optimaal te ondersteunen, zodat jij snel weer het maximale uit je work-out kunt halen!

Sfeer 4 Hansaplast
Author Conny
Conny