Header
Kort verhaal

Het eeuwige ontharingsdilemma: dit zijn de 8 voordelen van epileren!

Door: Conny
8/08/2016

Ontharen met een epileerapparaat heeft meer voordelen dan je denkt. Zowel tijdens de zomer als winter is dit een ideale manier om je benen, oksels en bikinilijn te ontharen. Ben je nog niet om? Wedden dat deze weetjes je over de streep trekken?

1. Minder stoppels

Met epileren verwijder je de volledige haar met haarzakje erbij. Hierdoor duurt het vele malen langer voordat de haar weer terug groeit, dan wanneer je zou scheren of een ontharingscrème zou gebruiken. Elke vrouw heeft een ander tempo van haargroei, maar je huid blijft gemiddeld 4 weken vrij van stoppeltjes.

2. Efficient voor korte haartjes

Waxen verwijdert de haartjes ook met wortel en al, maar hele korte haartjes worden vaak niet verwijderd met waxen of harsen. Tijdens het epileren neem je zelfs de kortste haartjes mee, want ook die van een halve millimeter pakt je epileer-apparaat moeiteloos. Let erop dat je apparaat de ‘tweezer technology’ bevat, want dat is key om die korte haartjes aan te pakken.

3. Zacht en pijnvrij

Het is een feit dat epileren gevoeliger is dan scheren, maar door een speciaal ‘high frequency massage system’ in je epileerapparaat, wordt de huid soepel gemasseerd voordat haartjes verwijderd worden. Dit zorgt ervoor dat het epileren niet pijnlijk is en je huid er al na één sessie aan went. Wanneer je een wet & dry apparaat hebt, kun je ook gewoon onder de douche epileren. Het warme water maakt de huid namelijk ook iets soepeler.

In Article 1

4. Minder opvallende haargroei

Wanneer de haartjes na vier weken weer langzaam gaan groeien, vallen ze minder op dan voorheen en voelen ze veel zachter aan. Dit komt omdat de haar volledig nieuw is en een veel zachter puntje heeft dan een haar die op de huid is afgeschoren. Ook is er minder haar om te epileren tijdens een volgende sessie, want niet alle haartjes hebben dezelfde groeicyclus.

5. Ook voor andere lichaamsdelen

Epileren is niet alleen voor je benen, maar ook voor andere lichaamsdelen. Er zijn epileerapparaten met opzetstukken voor je oksels, bikinilijn en gezicht. Ook zit er vaak een scheer- of trimmer opzetstuk bij. Handig wanneer je down-under een spannend figuurtje wilt maken of gewoon om je nekharen bij te werken wanneer je een korte coupe hebt.

Epileren is minder prijzig dan scheren of permanent ontharen, want je hebt jarenlang plezier van een epileerapparaat.

6. Ideaal voor de gevoelige huid

Keer op keer scheren kan je huid irriteren en beschadigen. Een beschadigde huid herstelt zich op de lange termijn niet meer, maar door te epileren heb je hier geen last van en geniet je ook op je vijfenzestigste nog van mooie benen. Ideaal dus voor de gevoelige of zeer droge huid en zeker ook tijdens de koude en droge seizoenen, wanneer ontharen met een scheermes de huid extra kan irriteren.

In Article 2

7. Voor elke huids- en haarkleur

Er bestaan veel permanente oplossingen op het gebied van ontharen, maar die zijn lang niet voor elke huids- en haarkleur geschikt. Vrouwen met een donkere huidskleur of juist zeer licht met een lichte or rossige haargroei vallen buiten de boot bij dit soort methoden zoals laser of lichtflitsontharing. Epileren is geschikt voor elke huids- en haarkleur en kan geen schade aanrichten zoals de permanente ontharingsmethoden. Better safe than sorry!

8. Gelijk resultaat

Geen gedoe met haartjes laten bijgroeien voor je kunt beginnen of het eerst moeten scheren van een lichaamsdeel. Epileren kan altijd en overal en je ziet direct het resultaat. Je mag gewoon met je lichaam in de zon na een epileersessie (uiteraard altijd goed smeren met een SPF) en je kunt ook doorgaan met epileren tijdens een zwangerschap. Lekker makkelijk dus, dat epileren!

Author Conny
Conny