Header
Kort verhaal

Hey sunshine!

Door: Lot
5/08/2016

Dat er in de zon elke twee uur gesmeerd dient te worden met een geschikte bescherming weten we nou onderhand wel. Dan kun je er maar beter het beste van maken, toch? Met deze fijne zonformules wordt smeren een feestje in plaats van een verplicht nummer.

Nat en droog

Steeds meer merken komen met een zonproduct dat zowel op de droge als de vochtige huid mag worden aangebracht. Je zou denken dat dat laatste minder effectief is, maar nee. Welke manier je ook kiest, de mate van bescherming is exact hetzelfde dankzij de extreem waterresistente formuleringen. Ben je meer in dan uit het water te vinden, ga je hier heel blij van worden:

Nú meteen (een beetje) bruin

Altijd even wennen, uit de kleren gaan op die allereerste stranddag. Tenzij je met een van die zonnebrandcrèmes smeert die direct na het aanbrengen een subtiele gouden gloed over je bleke huidje leggen. Kijk, dat voelt al een stuk minder kaal! Onderstaande formules geven ondertussen ook het échte bruiningsproces een kickstart door de natuurlijke aanmaak van melanine – de stof die voor een zomers tintje zorgt – te activeren. Met andere woorden: je wordt sneller en egaler bruin, en blijft dat vervolgens ook nog eens veel langer.

Voor gevoelige types

Zeker zes op de tien Nederlanders heeft een huid die gevoelig reageert op de zon. Als jij er een van bent, kun je zonnecrèmes met bekende irritatie-triggers als parfum, emulgatoren, en kleur- en conserveerstoffen (parabenen bijvoorbeeld) beter vermijden. Gelukkig blijven er genoeg producten over waar je huid wel tegen kan! Die doen qua textuur echt niet meer onder voor een ‘normale’ zonformule, dus geen zorgen over een witte, vette waas.

In Article

Met de gratis Lancaster Sun Timer app heb je altijd een personal suncoach bij je die jouw blootstelling aan de zon van minuut tot minuut controleert en aangeeft wanneer het tijd is om opnieuw te smeren.

“Uit verschillende onderzoeken is naar voren komen dat mensen vaak te weinig zonnebrandcrème gebruiken. Voor je armen en benen heb je zo'n vier eetlepels nodig, voor je romp (voor en achter) nog eens twee eetlepels en een halve theelepel voor je gezicht.”


Dr. Jetske Ultee, onderzoeksarts cosmetische dermatologie
Author Lot
Lot