Header Huid Droog En Vlekkerig
Kort verhaal

Hoe draag je make-up wanneer je huid droog en vlekkerig is?

Door: Marit
18/02/2017

Vrouwen proberen allerlei smeersels om oneffenheden in het gezicht weg te werken. Maar vaak werkt dit juist averechts. Wij geven je verschillende tips hoe je de juiste make-up gebruikt wanneer je huid in een wat slechtere conditie is.

Hoe ontstaat een onzuivere huid?

Er zijn verschillende oorzaken voor een onzuivere huid. Het helpt vaak niet om er allerlei make-upjes en crèmetjes op te smeren. Een droge en vlekkerige huid kan ontstaan door een verschil in weersomstandigheden of door bijvoorbeeld een huidaandoening.

Van buitenaf kunnen verschillende stoffen een negatieve invloed hebben op de gevoelige huid. Maar ook een temperatuurdaling kan ervoor zorgen dat er rode vlekken in het gezicht ontstaan. Vooral mensen met gevoelige huidtypen merken dit bij hele erge kou. Wanneer je merkt dat de huid rood aanhoudt, kan het gaan om een huidaandoening. Dit komt vaak door een te hoge of een te lage temperatuur, alcohol, pittig en/of ongezond eten en te veel stress. Eigenlijk alles waar je ‘te’ voor zet, heeft al snel negatieve gevolgen voor de huid.

Article Huid Droog En Vlekkerig

Tips voor het tegengaan van een droge huid

  • Was voor en na het opdoen van make-up zorgvuldig je handen.
  • Maak altijd de sponsjes en kwasten schoon voor en na het gebruik van make-up.
  • Reinig je huid 2x per dag.
  • Breng regelmatig een bezoek aan de schoonheidsspecialiste.

Stappenplan camoufleren met make-up

Vrouwen kunnen erg onzeker zijn om zonder make-up de straat op te gaan. Wel is het belangrijk om te onthouden dat te veel (daar is die ‘te’ weer) make-up ervoor zorgt dat de huid niet meer kan ademen.

Om te weten hoe je voorzichtig make-up aanbrengt op een onzuivere huid, hebben wij een stappenplan opgesteld:

  1. Zorg ervoor dat je de huid zorgvuldig reinigt. Voor een onzuivere huid is het beter geschikt om een milde cleanser en alcoholvrije lotion te gebruiken.
  2. Hierna is het verstandig om je huid te reinigen met een hydraterende crème. Let er wel op dat je producten uitkiest die speciaal geschikt zijn voor de onzuivere huid.
  3. Breng eerst een sterke primer aan op de huid. Een primer zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten. Hierdoor valt de droge huid gelijk minder op.
  4. Heb je toch stiekem plekjes waar de onzuiverheden meer opvallen? Het is dan handig om een crème concealer te gebruiken. Deze zijn vaak goed dekkend en zorgen voor een goede onderlaag. Tip: gebruik een groene crème. Huh wat? Ja, de kleur groen heeft het effect dat de rode kleur wegvalt.
  5. Gebruik hierna vloeibare make-up zodat de huid niet wordt afgesloten.
  6. Om de look perfect af te maken, gebruik je een matterende poeder.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit