Hoe Krijg Je Wittere Tanden
Gespot door de redactie

5 tips voor wittere tanden

Door: Marit
30/04/2017

Door 2 à 3 keer per dag je tanden te poetsen, zorg je dat je tanden wit en schoon blijven. Maar toch kan het soms zo zijn dat je tanden niet die mooie witte kleur hebben die jij graag wilt. Wij hebben 5 tips voor de weg naar wittere tanden.

Hoe krijg je wittere tanden?

We willen allemaal wel een parelwitte lach hebben of anders gezegd: de Hollywood smile. Natuurlijk is deze witte lach niet altijd op de natuurlijke manier ontstaan. Tanden bleken is daarom dan ook een optie, maar als je deze tandenblekers of behandeling niet ziet zitten, zijn er genoeg andere trucjes en tips om op een natuurlijke manier wittere tanden te krijgen.

1. Tandenpoetsen

Er wordt vaak gedacht dat je direct na het eten je tanden moet poetsen. Maar dit is absoluut niet waar. De zuurgraad van het voedsel zorgt er namelijk voor dat je tandglazuur zachter wordt. Als jij na het eten gaat tandenpoetsen, poets jij dit laagje weg en dit is de beschermlaag van je tanden.

Gebruik je al een elektrische tandenborstel? Goed bezig! Het is een kleine investering, maar je zult er erg veel profijt van hebben. De elektrische borstel komt op net wat meer plekjes dan een normale tandenborstel en maakt veel meer bewegingen dan jij met de hand kunt. Vervang om de 6 tot 8 weken je borstel (ook bij een normale tandenborstel). Dankzij de nieuwe stuggere haartjes poets je beter en je voorkomt bovendien dat bacteriën zich ophopen.

Een extra weetje: poets ook je tong mee met het tandenpoetsen. Dit is namelijk de plek waar de meeste bacteriën zich bevinden.

Tips Witte Tanden

2. Minder koffie, thee en fruitsap

Het is belangrijk om zo min mogelijk producten te eten of drinken waar veel suiker in zit. Het is namelijk geen fabeltje van de tandarts. Hij roept dit al vanaf jouw jongere snoepjaren. Snoep is écht een aanslag op je tandglazuur. Ook in fruitsappen zitten veel suikers die van negatieve invloed kunnen zijn op je tanden. Als je dit toch graag drinkt, is het slimmer om de drank door een rietje te drinken.

Van koffie en thee krijg je donkerdere tanden. Mocht je toch helemaal gek zijn op koffie en/of thee, drink dan een glas water na het drinken van deze dranken.

Aardbeien schijnen erg goed te helpen voor de kleur van de tanden. Aardbeien bevatten namelijk een natuurlijk bleekmiddel. Je kunt de aardbei los eten maar bijvoorbeeld ook pureren zodat je hiermee je tanden kunt poetsen. Klinkt een beetje gek, maar je zult zien dat het met enige regelmaat (niet te vaak) toch zal helpen.

3. Een witter gebit door kruiden

Er zijn diverse kruiden die helpen je tanden meer glans te geven. De bekendste kruiden die hiervoor worden gebruikt zijn basilicumblaadjes. Misschien heb je om je heen wel eens mensen zien kauwen op deze blaadjes. Nu weet je waarom ze dat doen. Deze kruiden maken de tanden net iets witter en zorgen ook dat de bacteriën grotendeels verdwijnen.

Hoe Krijg Je Witte Tanden

4. Doe-het-zelf tandpasta

Je kunt je tandpasta ook zelf maken. Dit kost wel wat meer tijd, maar je hebt maar een paar producten nodig waardoor jouw lach stralender wordt. Met een mengsel van baksoda en citroensap zorg jij voor wittere tanden. Door de baksoda worden je tanden gepolijst en het citroensap zorgt voor een blekende werking. Als je ook wilt spoelen met dit mengsel kun je er nog wat zout aan toevoegen. Dit werkt ontsmettend voor je mond.

5. Spoel met azijn

Er zijn verschillende producten die zorgen voor een schone spoeling van je mond. Maar het kan nog simpeler. Door azijn te mengen met wat water heb jij het perfecte mengsel om te spoelen. Doe dit ongeveer om de week of om de twee weken en je zult zien dat je tandplak langzamerhand verdwijnt. Ga vooral niet te enthousiast elke dag spoelen met azijn, want het is een vloeibaar flosmiddel en kan het tandglazuur dus ook weer aantasten.

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit