Header Gelnagels
How to

Zelf gelnagellak aanbrengen doe je met deze tips

Door: Conny
26/04/2017

Vind je gelnagellak ook zo mooi en denk je ook weleens: ‘dat moet ik toch zelf ook kunnen’? Zoals met de meeste beauty-skills kun je jezelf ook het zetten van gelnagellak aanleren. Kwestie van de juiste producten en het nu volgende stappenplan.

Wat heb je nodig om zelf gelnagellak te doen?

Alle items voor het zetten van gelnagellak:

 • Nagelcleaner (of een ander middel dat je nagels vetvrij maakt);
 • Bokkenpootje;
 • Nagelvijl;
 • Vijlblokje voor het nagelbed;
 • Anti-stof doekje voor je nagels;
 • Base coat gel nagellak;
 • Kleur gelnagellak;
 • Topcoat gel nagellak;
 • Uv-lamp.

Gelnagellak voor thuis

Er zijn diverse professionele merken die ook gel nagellak voor thuis op de markt hebben gebracht. Zo bespaar je geld en tijd in de nagelstudio, want je kunt dit gewoon thuis doen op een moment dat het jou uitkomt. Terwijl je aan het Netflixen bent of wanneer de kids liggen te slapen bijvoorbeeld. Een goed en professioneel merk op het gebied van zelf gelnagellak zetten is SensatioNail of Alessandro Striplac. Zij bieden ook complete kits aan met daarin een UV-lamp en alle bijbehoren om met succes zelf gelnagellak te doen in je eigen tijd. Ook hebben ze een breed gamma aan kleurtjes, zodat er voor elke mood een match is!

Perfecte gelnagellak in zes stappen

 1. Vijl het nagelbed op, zodat de gel nagellak beter hecht aan je eigen nagels. Verwijder stof of vijlrestjes met een anti-stof doekje voor je nagels.
 2. Duw de nagelriemen terug met het bokkenpootje.
 3. Breng een base coat aan van de gelnagellak en houd je handen gedurende een of enkele minuten onder de UV-lamp. Hoe lang dit moet, hangt af van welk merk UV-lamp en welk merk gelnagellak voor thuis je gebruikt.
 4. Breng hierna twee lagen kleur aan en houdt ook nu je nagels onder de UV-lamp volgens de richtlijnen van de producten die je gebruikt.
 5. Een topcoat sealt je gel nagellak en ook nu moet je de nagels nog enkele seconden onder de UV-lamp houden.
 6. Maak de nagels schoon met een nagelcleaner en anti-stofdoekje en je gelnagellak zit er muurvast op. Je bent meteen klaar om alles te doen wat je normaal gesproken met je handen doet, zonder kans op beschadigingen.

Author Conny
Conny