Hollywoodwaves
Get The Look

Hollywood finger waves op z’n makkelijkst

Door: Lot
31/10/2016

Ja, sorry hoor, het is misschien niet meer van deze tijd, maar wij blijven Hollywood golven in je haar gewoon retro-chic vinden. En met de high tech krultangen van tegenwoordig zijn ze ook nog eens zo in elkaar gedraaid.

Roaring twenties

Het creëren van de allereerste officiële finger waves – we hebben het over de jaren twintig, dertig – was echt handwerk: plukken lichtvochtig haar werden tussen twee vingers gehouden, in een golvende S-vorm geduwd en met behulp van een kam lichtjes op hun plek getoupeerd. Daarna ging er een fixerende lotion in en mocht het ‘wavewerk’ drogen aan de lucht.

Dat waren nog eens tijden! Gelukkig bestond er toen ook al zoiets als een krultang (bedacht door de Franse kapper François Marcel), waarmee op grote schaal werd gesmokkeld. Niet alleen bij de bobjes in de twenties, ook bij de langere fifties-lokken. Deze zogenaamde Marcel waves waren strikt genomen geen echte finger waves, maar niemand die het verschil zag.

Met de krultangen van nu is je haar laten golven op z’n Hollywoods nog sneller gepiept. De keramische of toermalijnen platen erin produceren actieve ionen die statische reacties voorkomen en de haarschubben sluiten, waardoor je waves gladder en glanzender tevoorschijn komen. Ok, op naar de praktijk:

Hollywood waves stap voor stap

1. Breng een volume-activerend product (bij sluik haar) of gladmakend product (bij haar met slag) met hitteprotectie aan in gewassen, handdoekdroog haar.

2. Maak met een kam een zijscheiding (hoe dieper, hoe meer retro) en föhn je haar droog.

3. Pak een brede pluk en plaats de krultang een paar centimeter van de haargrens vandaan (of niet, voor een twenties vibe). Draai de tang een halve slag naar boven en duw hem een beetje opwaarts zodat je haar bolt. Houd een paar seconden vast terwijl je de rest van de pluk gladkamt.

4. Haal de tang uit je haar en spray wat haarlak over je verse golf.

5. Plaats de tang een paar centimeter lager en herhaal stap 3 en 4.

6. Werk zo de hele pluk en vervolgens de rest van je haar af.

7. Breng een gladmakend serum aan in de punten en bespray eventueel al je waves met een laatste laag haarlak.

Tip: Borstel de onderste helft van je golven uit. Wordt het minder vintage en meer van nu van.

Author Lot
Lot