Header 1 Houtskool
Kort verhaal

Het nut van houtskool in je huidverzorging

Door: Conny
5/01/2017

Gitzwarte beautyproducten die je huid diep zuiveren bevatten negen van de tien keer actieve houtskool of actieve kool als ingrediënt. Houtskoolpoeder in je huidverzorging wordt ook weleens de ‘stofzuiger voor je poriën’ genoemd en here’s why…

Wat doet actieve kool?
Actieve kool heeft de eigenschap om de vuile deeltjes uit je poriën op te zuigen. Het actieve houtskoolpoeder heeft een poreuze eigenschap en werkt als een magneet op vuil. Daarnaast is het een ingrediënt dat niet wordt opgenomen door de huid en deze dus ook niet uitdroogt. Daarom is gezichtsverzorging met houtskool ideaal voor wie last heeft van onzuiverheden, maar géén vette huid heeft.

Welke huidverzorging bevat actieve kool?
Actieve kool of houtskoolpoeder vind je vaak in gezichtsmaskers en reinigers. Allebei hebben ze als doel de huid diep te reinigen en dus is actief houtskool een perfect ingrediënt voor in deze twee producten. Een masker laat je even intrekken en zodra je het afspoelt, spoel je het vuil uit de huid ook mee en een cleanser of gezichtsreiniger met houtskoolpoeder masseer je in de huid met ronde bewegingen, waarna je ‘m weer afwast.

In Article Houtskool

Huidtype voor een gezichtsmasker met actieve kool
Bekijk je huid met een vergrotende spiegel (liefst met ingebouwde LED verlichting) en check of je poriën verstopt zijn. Een teken van verstopping zijn kleine zwarte puntjes die zich in je poriën bevinden. Dat is het vuil dat je er met een houtskoolmasker uit kunt krijgen.

Masseer het masker goed in, zodat je zeker weet dat het al het vuil te pakken krijgt en wacht tien of vijftien minuten voordat je het weer afspoelt. Doe dit met lauwwarm water, zodat er geen restjes achter blijven op de huid.

Deze huidverzorging combineer je met producten die actieve kool bevatten
De kooldeeltjes in je cleanser of masker was je naderhand dus af met water, maar om er zeker van te zijn dat de poriën echt geen vuil of kool meer bevatten, kun je nareinigen met een micellair water of een tonic.

Micellen hebben de eigenschap om vuil en make-uprestjes aan te trekken, dus daarmee weet je zeker dat je ook de laatste restjes kool en vuil verwijdert. Een tonic sluit de gereinigde poriën, zodat ze er fijn uitzien en minder vatbaar zijn voor nieuw vuil.

Author Conny
Conny