Header Mattelippen
How to

How to: matte lippen zonder uitdroging

Door: Merel
6/10/2017

Matte lipsticks zijn hot! Het nadeel is dat ze je lippen kunnen uitdrogen. Volg deze stappen en je kunt je favo matte lipstick dragen, zonder dat je lippen trekkerig aanvoelen.

1. Voorbereiding is het halve werk

Voordat je überhaupt aan matte lippenstift begint, is het belangrijk dat je lippen goed verzorgd zijn. Als je al last heb van droge of beschadigde lippen, is het beter om het dragen van matterende lipsticks nog even uit te stellen. Daarnaast is het belangrijk om al vroeg voordat je met de lipstick aan de gang gaat, te beginnen met de voorbereiding. Doe de avond van te voren een verzorgende lipbalsem op voordat je gaat slapen, zodat je lippen in goede staat zijn als je wakker wordt.

Sfeer 1 Mattelippen

2. Scrubben

De tweede stap maakt ook deel uit van de voorbereiding; het scrubben van je lippen doe je namelijk ook nog voordat je de lippenstift aanbrengt. Door je lippen te scrubben met een lipscrub, worden losse velletjes verwijderd. Hierdoor kan de lippenstift beter aan je huid hechten en blijft het mooi zitten. Je kunt een lipscrub kopen, maar het is ook eenvoudig zelf te maken: neem twee theelepels honing en meng dit met wat vaseline en een theelepel suiker. Een andere optie is om je tandenborstel gebruiken voor het scrubben van je lippen.

3. Lipconditioner

Breng na het scrubben een lipconditioner aan en laat deze goed intrekken. Let op: het is belangrijk dat deze conditioner voldoende tijd krijgt om in te trekken. Breng hem daarom wat langer van tevoren aan. Begin je dagelijkse make-up ritueel bijvoorbeeld met de lipconditioner, doe dan de rest van je make-up en eindig met de matterende lipstick. Zo kan de conditioner in de tussentijd goed intrekken.

Sfeer Mattelippen

4. Hydrateren is key

Nu gaan we over tot het echte werk: het aanbrengen van de lipstick. Nadat je deze hebt aangebracht, breng je voorzichtig een klein beetje hydraterende lipgloss of -olie aan in het midden van je lippen, dus over de lippenstift heen. Je lippen drogen namelijk het snelst uit in het midden. Dit komt doordat je deze plaats onbewust het vaakst nat maakt. Zorg dat de gloss ongeveer dezelfde kleur heeft als je lipstick, zodat het niet teveel opvalt. Dankzij dit slimme trucje blijven je lippen niet alleen gehydrateerd, het zorgt er ook voor dat je lippen er voller uitzien. Win-win dus!

5. Nazorg

Matte lipstick trekt snel in je lippen en is daardoor lastig om te verwijderen. Haal de matte lippenstift voor het slapen gaan daarom goed van je lippen af en verzorg ze weer met een lippenbalsem.

Merel
Merel