Header
Get The Look

How to: no make-up look #nomakeup inspired by Alicia Keys

Door: Conny
21/07/2016

Het is je vast niet ontgaan dat Alicia Keys haar beautycase met make-up aan de wilgen hing. De zangeres was het zat om zich te ‘verschuilen achter make-up’. Deze puur-natuur-mindset is ontstaan sinds Alicia met fotografe Paola Kudacki werkt, die de omslagfoto voor Alicia’s single ‘In Common’ maakte toen ze zonder make-up uit de sportschool kwam.

#nomakeup trend

De #nomakeup revolutie borrelde een tijde geleden al op via Instagram, maar sinds Alicia Keys met haar nieuwe single 'In common' het gezicht werd van deze beweging is het een wereldwijde trend. Steeds meer meisjes en vrouwen gebruiken geen make-up meer, omdat ze zich niet langer willen verschuilen achter een masker. Om toch goed verzorgd voor de dag te komen, zijn er een paar trucs waardoor je er fris en fruitig uitziet

 1. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt. Een uur of acht per nacht zorgt ervoor dat je met een rozig en fris gezicht wakker wordt.
 2. Drink weinig of geen koffie en alcohol, want dit geeft je gezicht een dof uiterlijk en onttrekt vocht uit de huid.
 3. Trim je wenkbrauwen, zodat ze een mooie vorm hebben en er geen wildgroei te bekennen is.
 4. Scrub je lippen met een zachte tandenborstel. Zo worden ze zacht en stimuleer je de doorbloeding met kissable lips als resultaat.
 5. Knijp zacht in je wangen en je hebt een instant blosje.
 6. Was je haar regelmatig en draag het uit je gezicht voor een frisse look.
In Article

Het is best een stap om op een feestje te verschijnen met je blote-billen-gezicht (Keys deed het op de rode loper tijdens de BET awards in juni), maar er is een tussenweg waarbij je van plamuur naar natuur kunt gaan. De ‘no make-up look’ is namelijk ook een echte make-up look. Volg je ‘m nog? Een look waarbij je subtiele make-up gebruikt, zodat het lijkt alsof je geen make-up draagt en er toch fris en fruitig uitziet.

Wat heb je nodig voor de no make-up look?

Concealer, een klein kwastje, BB of CC cream, wenkbrauw mascara, inner rim eyeliner, highlighter, crème blush, transparante of bruine mascara.

 1. Maak een driehoek met het penseeltje en concealer onder je ogen tot op hoogte van de neusvleugels en vul dit in. ‘Klop’ de concealer ‘in’ de huid met je ringvinger.
 2. Gebruik een klein beetje BB of CC cream over het hele gezicht om je teint op te frissen.
 3. Geef je ogen een intense blik door de waterlijn in te vullen met inner rim eyeliner (ook ideaal wanneer je geen vaste hand hebt).
 4. Maak de wenkbrauwen vol met een beetje gekleurde wenkbrauw mascara.
 5. Dep op de appeltjes van je wangen een beetje crème blusher.
 6. Breng met je wijsvinger een heel subtiel glansje met highlighter aan op het jukbeen en boven de wenkbrauwen.
 7. Finish je look door je wimpers aan te zetten met een bruine mascara of, wanneer je van jezelf zwarte wimpers hebt, een transparante mascara.

Onthoud goed: bij deze look draait alles om minimalisme, dus gebruik elk product met mate!

Author Conny
Conny