Header Zwanger Worden
Uitgelicht

6x handige hulpjes wanneer je zwanger wilt worden

Door: Conny
27/02/2017

Wil je graag zwanger worden en lukt het niet gelijk? Dan zijn het spannende tijden en daar kan je best wat hulp bij gebruiken. Handige hulpjes, de juiste vitaminen en nuttige producten kunnen helpen om zwanger te raken.

1. Voordeel van online shoppen

Er zijn diverse handige producten die je kunnen helpen bij het zwanger worden, maar je zit vaak niet te wachten op pottenkijkers wanneer je zoiets koopt bij een drogist.

Het grote voordeel van online shoppen bij bol.com is dat je alle essentials op één plek vindt, je het de dag erna vaak al in huis hebt en je van de buitenkant niet kunt zien wat er in het pakketje zit. Geen voer dus voor nieuwsgierige (schoon)moeders of vriendinnen die toevallig langskomen wanneer jij je pakket in ontvangst neemt.

Ook altijd leuk: je online alvast verdiepen in zwangerschapskleding (of check de laatste zwangerschapskleding trends), babykleding of de wondere wereld van borstkolven. Verder vind je alles voor je toekomstige baby (en jezelf) gemakkelijk in de bol.com winkel Baby & Kind.

2. Ovulatietest

Om te beginnen is het handig je cyclus in kaart te brengen. Doe dit met een special cyclus app en ontdek zo wanneer je meest vruchtbare dagen zijn aangebroken. Op die manier weet je zeker dat je in de juiste periode seks hebt en de kans groter is om een kindje te verwekken. Als extra handigheidje zijn er ovulatietesten: die geven aan wanneer je op je vruchtbaarst bent en dus wanneer de kans het grootst is om zwanger te worden.

3. Zwangerschapstest

Rond de dag dat je eigenlijk ongesteld zou moeten worden, ben je natuurlijk super zenuwachtig, want dat is het moment van de waarheid: ben je zwanger of niet? Een zwangerschapstest meet het zwangerschapshormoon HCG in je urine en laat de uitslag ‘zwanger’ of ‘niet zwanger’ zien.

Ook zijn er testen die aangeven hoeveel weken je zwanger bent. Handig wanneer je niet op de hoogte bent van je eigen cyclus of wanneer deze onregelmatig is.

Article Zwanger Worden

4. Glijmiddel om zwanger te worden

Normaal glijmiddel kan zaaddodend werken, maar er is speciaal glijmiddel verkrijgbaar dat zich richt op zwanger worden. Het glijmiddel tast de pH-waarde van de vagina niet aan, waardoor het zaad blijft leven en soepel richting de baarmoeder wordt getransporteerd. Handig om in huis te hebben wanneer voortplantingsseks soms een ‘moetje’ is geworden en je niet altijd evenveel zin hebt.

5. Zwangerschapsvitaminen

Ook wanneer je bezig bent met zwanger worden, maar het nog niet bent, is het slim om zwangerschapsvitaminen te slikken zoals foliumzuur of een totaalvitamine die extra ondersteunende stoffen bevat zoals vitamine B en visolie. Deze vitaminen helpen je lichaam klaar te stomen voor een succesvolle bevruchting en opvolgende zwangerschap.

Wanneer je eenmaal zwanger bent, is het belangrijk dat je deze zwangerschapsvitaminen dagelijks inneemt zodat je kindje niets tekort komt in de buik.

6. Boeken over vruchtbaarheid

Er zijn diverse boeken verschenen over vruchtbaarheid. Ook je dieet en lifestyle zijn van grote invloed op de kans om zwanger te worden. Daarom is het zeker een aanrader om eens zo’n boek te lezen en te checken of jij volledig in shape bent en de juiste dingen doet om zwanger te worden.

Author Conny
Conny