Header
Kort verhaal

Ik ga op reis en ik neem mee...

Door: Sharon
9/08/2016

We weten allemaal dat een koffergewicht van 20 kilo voor een vrouw eigenlijk standaard te weinig is. Niet alleen heb je kekke zomeroutfits nodig, je wilt je beautyroutine natuurlijk ook niet overboord gooien als je op vakantie gaat. Hoe pak je dit nu slim aan (of in)?

Mooi met handbagage

Reis je met alleen handbagage en wil je een paar beautyproducten meenemen voor onderweg? Helaas gelden hier strenge regels voor en zal je, wil je door de douane komen, slim moeten inpakken. Alle verpakkingen die vloeistoffen of gels bevatten mogen maximaal 100 ml per verpakking zijn. Dit geldt ook voor sprays als deodorant, haarspray en scheerschuim. Qua aantallen geldt er ook een maximum. Per persoon mag je een doorzichtig zipzakje van maximaal 1 liter meenemen. Dat zijn dus 10 producten van 100 ml inhoud of meerdere producten met een kleinere inhoud. Bewaar het zakje bovenin je koffer of tas, want bij de douane moet je het er ter controle uit halen. Dit voorkomt dat je je hele reisgear overhoop moet halen en het een ongemakkelijke situatie wordt. Reis je ook met ruimbagage, neem dan alleen producten in je handbagage mee die je onderweg echt nodig hebt en berg de rest op in je ruimbagage.

In Article

Multifunctioneel is the way to go

De slimme reizigsters onder ons gebruiken producten voor meerdere doeleinden. Zo kan je een goede zonnebrandcreme met verzorgende ingredienten prima gebruiken als bodylotion. Ook kan je een 2 in 1 product gebruiken, bijvoorbeeld een combinatie van shampoo en conditioner, of een shampoo en douchegel in één. Ook kan je de scheerschuim van vriendlief prima gebruiken voor een gladgeschoren huid. Voor een avondje stappen kan je een lippenstift of lipbalm prima gebruiken als een blusher. Net zo handig, en scheelt weer kofferruimte.

In Article 2

Beauty in het klein

Veel verzorgingsproducten zijn in speciale reisverpakkingen verkrijgbaar. Deze verpakkingen nemen weinig ruimte (en gewicht) in je koffer in en kan je dus met een gerust hart meenemen, zowel in ruim- als handbagage. Is jouw favoriete beautyproduct niet verkrijgbaar als mini? Dan kan je ook lege losse flesjes kopen en hierin jouw favo overgieten. Wanneer je minder gehecht bent aan je eigen douchegel en shampoo kan je ook de producten die je in je hotel krijgt gebruiken, of ter plekke producten aanschaffen. Het absolute voordeel van kleinere verpakkingen? Aan het eind van je vakantie zijn ze leeg en hoef je ze niet meer mee terug te nemen. Meer ruimte voor souvenirs en shoppen dus!

0001 Author Sharon
Sharon