Inpaktips 2
Uitgelicht

Inpaktips voor je citytrip: zo krijg je alles mee in je handbagagekoffer

Door: Lot
11/05/2017

De tickets zijn geboekt, nu nog even uitzoeken wat mee de koffer in moet. Kleding, sieraden, cosmetica, toiletspullen die mee mogen in de handbagage, en: wat voor koffer neem je mee? Niks om je druk over te maken, deze inpaktips gaan je helpen.

Beautyballast

Allereerst: wat mág de koffer in? Aan toiletspullen bedoelen we dan. Voor een korte citytrip neem je waarschijnlijk alleen een kleine trolley mee. Sinds 2006 gelden op veel luchthavens aangescherpte regels voor het vervoeren van vloeistoffen, en daar valt ook de meeste cosmetica onder.

Zo mag er niet meer dan 1 liter aan vloeistoffen in je handbagage zitten (met een toegestane inhoud van maximaal 100 ml per verpakking), verpakt in een hersluitbaar en transparant plastic zakje. Met multifunctionele formules, travelsize verpakkingen en miniflacons om zelf te vullen met je favoriete shampoo, cleanser, etcetera beperk je de beautyballast zo veel mogelijk (zie ook het artikel over make-up in je handbagage).

Tips Koffer Inpakken

Doe als een stewardess

Vliegtuigpersoneel en andere geroutineerde reizigers weten precies hoe je elk hoekje van een koffer benut. Een van de handigste inpaktips waarmee je ruimte overhoudt in je koffer is door bijvoorbeeld te rollen in plaats van te vouwen. Hiermee bespaar je een heleboel ruimte en komt alles ook nog eens minder kreukelig tevoorschijn. Rol gerust meerdere kledingstukken samen op, bijvoorbeeld een paar topjes of shirts.

Sokken kun je het beste in je schoenen stoppen, scheelt ook weer pakruimte. En in je sokken gaan dan eventueel weer sieraden of andere kwetsbare kleine dingen. Zo blijven ze beschermd tegen schokken en lekkende flacons. Je hebt trouwens ook speciale reisetuis voor sieraden, uitgerust met verschillende compartimenten om oorbellen, kettingen, ringen en armbanden veilig in op te bergen en gemaakt van materiaal dat tegen een stootje kan. Onderaan dit artikel kun je een reisetui winnen!

Knappe koffers, shoppers en crossbody bags

Kun je een nieuwe handbagagekoffer gebruiken? Ga even windowshoppen bij Suitsuit handbagage koffers. Dit Nederlandse merk begon in 2008 met kofferhoezen in gave prints, maar brengt inmiddels ook zelf koffers uit die je meteen herkent aan de beetje retro vormgeving en snoeperige kleuren.

De handbagagekoffertjes zijn compact (55 cm hoog, 35 cm breed, 20 cm diep) waardoor je zeker weet dat ze bij elke maatschappij mee het vliegtuig in mogen, en toch kan er enorm veel in. Maar ook de crossbodytassen en shoppers zijn super handig om mee te nemen tijdens je stedentrip voor een dagje sightseeing of shoppen.

Tip: tijdens de dagdeal scoor je een handbagagekoffertje met korting!

Win een reisetui!

Neem je voorraadje oorbellen, ringen, armbanden en kettingen veilig mee op citytrip in deze gave oprolbare travel pouch van MelanO. De vakjes en compartimenten erin zijn ontworpen voor verschillende soorten sieraden, en het middelste gedeelte kun je eruit halen. Handig als je ’s avonds geen tussenstop maakt in je hotel en toch van juwelen wilt wisselen.

Hoe kun je deze reisetui winnen? Stuur nu een mail naar stijl@bol.com met in de subjectline ‘Reisetui MelanO’ en jouw naam, adresgegevens en vermeld waarom jij deze reisetui moet winnen. Wie weet ben jij binnenkort de gelukkige winnaar van deze reisetui!

Wij kiezen 1 juni de winnaar uit. Hou ons Instagram-account @stijlbolcom goed in de gaten voor de bekendmaking. Wij nemen contact met je op als je gewonnen hebt.

Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze winactie en worden daarna uit onze systemen verwijderd. Zie ook de actievoorwaarden.

Author Lot
Lot