Avondtasjes
Get The Look

Inspiratie: de beste handtas voor een feestelijke look!

Door: Conny
13/11/2016

Bij een feestje hoort een andere tas dan bij een gemiddelde kantoordag. Zorg ervoor dat jouw feestelijke look compleet is met een bijpassende tas, zoals een clutch, avondtasje of luxe designer tas. Net zo belangrijk als de juiste jas en schoenen, dus laat je inspireren door deze feestelijke opties.

Klein tasje

Op een feest is een klein tasje je eyecatching accessoire. Klein genoeg om niet in de weg te zitten tijdens het borrelen of dansen en groot genoeg om al je essentials in te bewaren. In een klein tasje voor de avond moet op z’n minst het volgende passen: lipstick, sleutels, smartphone, visitekaartjes, poederdoosje, mini-parfum en eventueel tampons of maandverband. Ga voor een klein tasje met lang hengsel, want die zijn multifunctioneel. Je draagt ‘m zowel over je schouder als cross-body en je kunt vaak het hengsel er ook nog afhalen of in de tas verstoppen, zodat je het effect van een clutch krijgt.

Luxekleinetassen

Luxe tas

Een luxe tas heb je voor het leven. Shop er één van je favoriete designer en steel de show op elk feestje. Een luxe tas is een conversation piece en je maakt meteen een statement naar de buitenwereld toe. Met een luxe tas van een designer of mooi merk zoals Ted Baker, Paul’s Boutique, Guess of Michael Kors laat je zien wat je stijl is en waar je van houdt. Een stevig model met handvat is chic en tijdloos, maar een minder vormvast model met lang hengsel en rijke versiering aan de buitenzijde is ook mooi. Een designer tas hoeft niet altijd voorzien te zijn van een logo. Subtiel en stijlvol is het wanneer je kiest voor een tas zonder opvallende logo’s, maar waarvan alleen jij weet dat het een echt luxe tas is en de rest mag raden waarvan die mooie tas nou toch is!

Luxe Tassen

Avondtasje

Een klein avondtasje wordt ook vaak een clutch genoemd. Een clutch is een tas zonder hengsel of handvat. Het envelopmodel is een graag geziene clutch in de vorm van een, je raadt het al, envelop. De flap aan de voorzijde sluit met een magneet of sierlijke sluiting. Een box clutch is vormvast en heeft de vorm van een doosje. Minder praktisch en flexibel, maar wel heel stijlvol voor bijvoorbeeld een gala, net zoals een satijnen avondtasje. Ook zijn er kleine avondtasjes met hengsel, zodat je deze toch om je schouder kunt dragen. De grote modehuizen zoals Mulberry en Chanel grossieren in dit soort mini-tasjes waarin maar net je essentials passen.

Regelsvoordragenvaneentas

Wat is de etiquette voor een feestelijk tasje?

Q: Draag je je tasje over je linker- of rechterschouder wanneer je iemand een hand geeft?

A: Het liefst over de linkerschouder of, in het geval van een tas met handvat, kun je hem in je linkerhand houden. Zo heb je je rechterhand vrij om mensen te begroeten.

Q: Mag je je tas op tafel leggen tijdens een diner of moet ik ‘m ergens anders ophangen of neerleggen?

A: Volgens de etiquette mag je een tasje nooit op tafel leggen of aan je stoel hangen. Je mag je tasje aan een tassenhanger of tassenhaak hangen, of op de grond zetten op een strategische plek zodat niemand erover kan struikelen. Een andere optie is even vragen of je de tas bij de garderobe kunt opbergen, alleen heb je hem dan minder makkelijk bij de hand wanneer je even je neus wilt poederen op het toilet.

Author Conny
Conny