Article Header Smooth Legs
Uitgelicht

Je benen op standje sexy: de beste tips voor het gladste resultaat!

Door: Lot
1/07/2016

De tijd van de korte rokjes, broeken en jurkjes is (gelukkig) weer aangebroken. Wie nú een stel supergladde benen wil, kan altijd vertrouwen op het scheermes. De beste tips voor het gladste resultaat:

Extra glad

 • Wacht gerust even met scheren als je onder de douche of in bad stapt. Na twee minuten ‘weken’ in warm water zijn haartjes wat zachter en glijdt een scheermes veel makkelijker over je huid, met als gevolg een gladder resultaat en minder kans op irritaties. Doe het wel binnen een minuut of twintig, of in ieder geval voor je huid begint te ‘rimpelen’. Dat scheert niet fijn.
 • Scheren gaat het beste tegen de haargroeirichting in, bij benen dus vanaf je enkels naar boven. Oksels zijn een verhaal apart. De haartjes daar groeien verschillende kanten op, dus kun je het beste op en neer en heen en weer scheren.
 • Het is bij goede kwaliteit mesjes echt niet nodig om druk uit te oefenen. Als je ze licht over het huidoppervlak beweegt, worden je benen perfect glad en zacht.
Shutterstock 215809879

Snijwondjes en nazorg

Altijd tricky, een scheermes over enkels en knieën halen. Zo doe je dat zonder ongelukken: smeer ze in met een royale portie shaving gel, scheer met langzame, korte bewegingen en oefen zo min mogelijk druk uit. Spoel je huid na het scheren af met koud water, dep droog met een schone handdoek en smeer royaal in met (baby)olie of lotion. Eentje zonder parfum verdient de voorkeur, je zit vast niet te wachten op huidirritatie.

Tijd voor een wissel!

Merk je dat je huid minder glad onder het scheermes vandaan komt dan eerst? Weg ermee. Scheren met een bot mesje is vragen om rode bultjes, jeuk en sneetjes. Een handige geheugensteun:

Hoe vaak scheer je? - Optimale wisseltijd:
Dagelijks - elke 1 tot 2 weken
Om de dag - elke 2 tot 2 weken
Twee keer per week - elke 4 tot 6 weken

Geen scheergel bij de hand? Een haarconditioner of beauty oil doet ook prima dienst. Scheren met water en zeep (of een douchegel) werkt uitdroging in de hand en geeft je niet het gladste, glanzendste resultaat.

3 scheerleugens (en waarom je er niet in zou moeten trappen)

 1. Door te scheren verdwijnt mijn bruine kleurtje
  Geen zorgen, je tan laat zich er echt niet zomaar afscheren. Wel raak je er dode huidcellen mee kwijt, maar daar gaat een zongebruinde huid juist van stralen.
 2. Je benen worden pas echt glad als je je scheermes steeds een paar keer over hetzelfde stuk huid laat gaan
  Integendeel. Je huid raakt er in hoog tempo geïrriteerd van. Blijf je stoppels voelen, kun je beter het mesje vervangen.
 3. Elke dag je benen scheren is slecht voor je huid
  Niet als je een verzorgende, hydraterende scheergel gebruikt, daar doe je je benen een plezier mee. In combinatie met huidvriendelijke mesjes is er al helemaal niks aan de hand.

Gladde man

Elke man die zich regelmatig nat scheert weet hoe irritant scheeruitslag is. Toch is zo’n heftige reactie op een scheerbeurt niet raar: uit onderzoek van Gillette bleek laatst dat mannen gemiddeld 170 scheerbewegingen per sessie maken, best een aanslag op de huid! Een hoop ellende is te voorkomen door een systeem te kiezen met mesjes die de contouren van je gezicht exact volgen en die uitgerust zijn met een beschermende strip. Een kalmerende scheergel en aftershavebalsem erbij, en je zit hartstikke safe.

“Exfoliëren vóór het scheren helpt haartjes helemaal tevoorschijn te komen, ook als ze zijn ingegroeid.”

Dit artikel is in samenwerking met: Gilette

Author Lot
Lot