1Handen
Nieuws

Je handen verraden je leeftijd

Door: Conny
3/10/2016

Wist je dat je handen veel zeggen over je leeftijd? Daarom is het key om je handen al vanaf jonge leeftijd goed te verzorgen en te beschermen.

Ons gezicht verzorgen we met de meest luxe en innovatieve producten, maar onze handen worden vaak vergeten. En dit terwijl de huid aan de bovenkant van je handen net zo kwetsbaar is als de dunne huid rondom de ogen. Je handen worden vaak blootgesteld aan invloeden van buitenaf zoals agressieve schoonmaakmiddelen, UV-straling, weer en wind en veel aanrakingen gedurende de dag. Vrouwen die op latere leeftijd een chirurgische ingreep ondergaan, vergeten vaak dat hun handen hun echte leeftijd verraden. Het is niet voor niets dat ‘Queen of Pop’ Madonna regelmatig handschoenen draagt, zo kunnen we haar echte leeftijd niet van haar handen aflezen.

Hoe voorkom je dat je handen vroeg oud worden?
Heel simpel. Met dezelfde routine als voor je gezichtshuid, dus regelmatig smeren met een hydraterende handcrème, milde zeep om je handen te wassen en overdag smeren met een handcrème die een SPF 30 bevat. Zo voorkom je pigmentvlekjes en vermindering van elasticiteit in de huid. Ben je van plan om flink schoon te maken? Draag dan rubberen handschoenen en voorkom zo dat de huid op je handen beschadigt.

Author Conny
Conny