Header Detox Thee
Get in shape

Je lichaam ontgiften met detox thee, werkt dat?

Door: Conny
4/08/2017

Tegenwoordig overal te vinden: detox thee die je lichaam ontgift. Door een kopje thee te drinken zouden afvalstoffen uit het lichaam worden weggespoeld, maar werkt dat eigenlijk?

Tussen je oren

Het antwoord op die vraag is ‘nee’ en bovendien is het maar net wat je onder ontgiften verstaat. Iemand die drugsverslaafd is en cold turkey stopt met drugs ontgift zijn of haar lichaam, maar iemand die gezonder probeert te leven of een dieet volgt en daarbij detox thee drinkt, ontgift het lichaam niet. Detoxing is een populaire marketingterm die veel voorkomt in de beautywereld. Detox thee is een zakje thee (of losse thee) met daarin kruiden, extracten en superfoods die een ontgiftende werking zouden hebben, zoals acai bessen, gember of groene theebladeren. Het resultaat moet zijn dat je je er ‘lichter en frisser’ van voelt, wat natuurlijk vooral tussen je oren zit.

Sfeer Detox Thee

Wat doet detox thee dan wel?

Een detox thee is een goede aanvulling op een gezonde lifestyle. Elke dag bewegen, gezond eten en genoeg water drinken zorgt ervoor dat je je licht en fris voelt en detox thee is dan een aangenaam extraatje wat je ‘fitness’ een boost geeft. Kendall Jenner liet onlangs weten dat ze fan is van detox thee en elke dag meerdere koppen detox citroengras & groene thee mix drinkt. Naast dat detox thee gezond is en lekker, zorgt het er ook voor dat je ongezonde frisdranken links laat liggen en vooral thee en water drinkt, wat op zich al een stuk gezonder is. Uit een studie gedaan door Italiaanse, Nederlandse en Amerikaanse onderzoekers bleek dat het drinken van thee kan helpen je bloeddruk te verlagen, de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en je gemoedstoestand en mentale prestaties een boost te geven. Bovendien blijft je energie op peil en je gewicht in balans.

Sfeer 1 Detox Thee

Teatoxing

Fabrikanten van dieetproducten hebben thee inmiddels ook als ‘wondermiddel’ ontdekt en komen steeds vaker met tea detoxing, ofwel teatoxing producten op de markt. Dit zijn vaak theesoorten waaraan ingrediënten zijn toegevoegd die een laxerend effect hebben. Een natuurlijk ingrediënt dat voor kan komen in detox thee en een laxerend effect kan hebben zijn senna bladeren. Dit ingrediënt stimuleert de darmen om zich te legen en is niet bedoeld om dagelijks tot je te nemen. Let daar dus op wanneer je wel een gezonde teatox thee wilt drinken, maar niet zit te wachten op een high-speed stoelgang.

Author Conny
Conny