Header Granny Hair
Trending

Kort grijs haar: edgy, niet zoutloos!

Door: Conny
12/10/2017

Kort grijs haar is allang niet meer voor dames op leeftijd. Na de granny hair trend, waarbij influencers hun lange haar en masse grijs kleurden, is deze extreme trend gaan liggen. Nu zien we subtiele grijsnuances steeds vaker terug in korte coupes bij hippe chicks. Zo zorg je ervoor dat je look edgy en niet zoutloos is!

Kies je lengte

Allereerst is het van belang dat je kiest welke coupe jou het beste staat. Bij kort grijs haar zijn er meerdere opties:

  • Echt kort (bijvoorbeeld een pixie cut)
  • Kort met lange plukken (zodat je je haar bol naar achteren kunt föhnen)
  • Korte bob (tot net onder je oor)
  • Lange bob (tussen je schouder en je oor in)

Uit ervaring weet je misschien welke look het beste bij jou past, maar soms heb je geen idee. Ga dan langs bij een hippe kapper, die ervaring heeft met dit soort coupes en kleuren, voor een vrijblijvend advies.

Laat het door een prof doen

Wat heel belangrijk is voor een mooie grijskleur, is dat je jouw haar door een vakkundig iemand laat kleuren. Ga zeker niet zelf aan de slag wanneer je nog geen grijs of wit haar hebt, maar zoek een goede kapper uit die ervaring heeft met het ingewikkelde ontkleuringsproces en kleuringsproces dat nodig is voor het bereiken van de perfecte grijstint. Ook je coupe laat je het mooist knippen bij een prof.

Tip: maak ter inspiratie én voorbereiding een Pinterest-bord met plaatjes en laat dit aan hem of haar zien.

Sfeer 2 Granny Hair

Onderhoud

Het onderhoud van je korte, grijze kapsel is heel belangrijk. Kies voor zilvershampoo en conditioner of gebruik eens in de zoveel tijd een koele spoeling om je kleur weer mooi koel te krijgen. Dit kan je thuis doen, maar de kapper biedt ook tussentijdse touch-ups aan voor je haarkleur.

Ben je van nature grijs? Laat dan eens in de zoveel tijd wat highlights zetten om een levendig effect in je coupe te creëren.

Textuur

Textuur is key om kort grijs haar de juiste look te geven. Het draait allemaal om de juiste styling, zodat je look er fresh en niet ouderwets uitziet. Kies voor stylingproducten die je korte haar een 3D-effect geven, zoals hairpaste, texturizer, droogshampoo of sea salt spray.

Heb je kort haar met lange lokken? Dan is het slim om het haar naar achteren te stylen. Vanwege de opwaartse lijnen die je creëert, krijgt je gezicht een 'optische lift' en ziet je coupe er fris uit.

Sfeer 1 Granny Hair

Make-up

Om de ‘dames-met-grijs-haar-en-windjack’ look te vermijden bij kort grijs haar, is ook je make-up van belang. Kies voor knallende tinten op je lippen, zoals felroze of fris rood. Let erop dat de tinten die je kiest een koele ondertoon hebben. Dit past mooi bij je koele, grijze haar en laat je look er fris uitzien.

Ook je wenkbrauwen moeten ‘on fleek’ zijn, want anders krijgt je gezicht snel een fletse uitstraling. Doe dit bij een professionele brow bar, want daar krijg je echt goed advies en de beste behandeling.

Speel met kleur

Wat ideaal is voor grijs haar, zijn de pasteltinten die je er makkelijk weer uit wast. Een spray of wash-in wash-out product geeft je haar tijdelijk een pasteltintje (ook leuk voor alleen een lok of de haarpunten), zonder dat je eraan vastzit. Op grijs haar komen deze kleuren het beste tot hun recht.

Author Conny
Conny