Header Korte Kapsels
Trending

Dit zijn de korte kapsels voor nu!

Door: Conny
19/07/2017

Ben jij fan van korte kapsels? Wij ook! Een korte coupe geeft je een frisse look en zorgt ervoor dat je haar er gezond blijft uitzien. Wij hebben de trends van nu voor je op een rijtje gezet.

Ultrakort

Wie houdt van ultrakort kan zich uitleven met de tondeuse. Dit seizoen zien we veel weggeschoren styles, zoals de bekende undercut (waarbij het haar aan de zijkant wordt weggeschoren). Mooi met een iets langere lok erover of een bovenkant die wat langer en voller is met een grove slag erin. Föhn die lok aan de bovenkant en gebruik een beetje volumemousse, zodat het haar bovenop vol is en in model blijft. Een sleek bovenkant of lok kan ook, die fix je met wat wax of wetlook gel erin.

Korte Kapsels

Kort

Kort haar dat wat langer is aan de bovenkant staat vrouwelijk, sexy en is makkelijk te onderhouden. Belangrijk is dat je je coupe zeker elke zes weken laat bijpunten, anders ziet het er onverzorgd uit. Laat je look een beetje bot knippen, want dat is nu de trend. Föhn je haar met wat versteviging (zoals volumecrème) erin, zodat je extra lang plezier hebt van je coupe. Tussen de wasbeurten in gebruik je wat droogshampoo voor frisheid en volume. War er met je vingers wat hairpaste doorheen voor extra textuur. Een zijscheiding maakt je look extra vrouwelijk, á la actrice Michelle Williams.

Korte Kapsels 1

Kaaklengte

Bij kapsels met kort haar denk je soms niet gelijk aan een kapsel op kaaklengte, maar ook de korte bob hoort in het rijtje korte hairdo’s thuis. Zie het als de midi-skirt onder de kapsels; niet lang en ook niet kort. Het nadeel van écht kort haar is dat je het elke zes weken moet bijpunten, maar bij de korte bob hoeft dit niet zo vaak. Dat scheelt dus een aantal kappersbezoekjes per jaar. Wanneer de korte bob ietsje langer groeit, style je hem misschien net even iets anders, maar ziet deze coupe er nog steeds verzorgd uit. Ook bij deze look is het het mooist wanneer je de punten iets botter laat knippen, want zo ogen je punten mooi vol. Heb je slag of krul? Dan is deze lengte ook helemaal van nu. Style het nonchalant met wat texturizer erin, voor een typische Parisienne-look.

Korte Kapsels 2

Net boven de schouder

Dit is eigenlijk de uitgegroeide versie van de bob op kaaklengte, alleen wel netjes verzorgd. Let dus op dat je punten er vol blijven uitzien en zodra ze dunner worden, is bijpunten geen overbodige luxe. Deze lengte is een ideaal startpunt wanneer je lang haar hebt en overweegt om korter te gaan in stapjes. Geef je look een 3D-effect door highlights en lowlights te combineren. Zo breek je het ‘vlak’ en lijkt je haar voller. Laat je haar drogen aan de lucht, waarna je er wat texturizer in aanbrengt. Ook leuk: maak er een halve updo mee, zoals een klein knotje bovenop of een hoog staartje.

Author Conny
Conny