Header Papillotten
Get The Look

Old skool: krullen maken met papillotten

Door: Marit
20/07/2017

Papillotten waren in de tijd van onze grootouders hot en happening. En dat zijn ze nu weer. We leggen je daarom in dit blog uit hoe je ze toepast om makkelijk mooie krullen in je haar te maken.

De krullen van vroeger

Als je aan je oma vraagt hoe ze vroeger een krul maakte, zal ze hoogstwaarschijnlijk over papillotten beginnen. Papillotten zijn lange, dunne staafjes waarmee je heel simpel - en zonder hitte - krullen maakt. Vroeger waren het keiharde staafjes, tegenwoordig zijn ze gemaakt van zachte kunststof, waardoor ze een stuk comfortabeler zijn om in je haar te dragen. Papillotten draag je namelijk 's nachts, als je slaapt, zodat je 's ochtends wakker wordt met een mooie bos krullen. Lekker makkelijk!

Hoe gebruik je papillotten?

1. Borstelen

Borstel eerst je haar goed door en doe er een haarmasker of haarmousse in, want anders verdwijnen de krullen sneller uit je haar dan je wilt.

Papillotten

2. Verdeel en draai je lokken

Tel het aantal papillotten dat je hebt. Heb je net als ik acht papillotten, dan verdeel je je haar in acht plukken. Vervolgens pak je een pluk en draai je het haar in elkaar, zodat je die pluk straks makkelijker om een papillot kunt rollen. Je voorkomt hiermee ook dat je krullen uitstekende haartjes bevatten.

3. Let's start rolling

Okay, tijd om die papillotten in je haar aan te brengen. Pak een papillot en een pluk haar en begin aan het uiteinde ervan (het uiteinde van je haar dus) met het inrollen van de papillot. Begin niet in het midden van de papillot, maar aan de linker of rechterkant en rol dan je haar eromheen, van links naar rechts of van rechts naar links.

Het begin kan trouwens even lastig zijn, want soms wil dat eerste stukje haar niet goed om de papillot blijven zitten. Rol daarom een paar keer om dat plukje heen.

Papillotten 1

4. Vastzetten en weer door

Als de hele pluk om de papillot zit en de papillot tegen je hoofd aankomt, is het de bedoeling om 'm vast te zetten. Moeilijk is dat niet, want de papillotten zijn makkelijk te buigen. En dat is precies wat je moet doen: buig de uiteinden naar elkaar toe, totdat ze elkaar aanraken. That's it.

Vervolgens doe je hetzelfde met de overgebleven papillotten. Bij voorkeur doe je voordat je gaat slapen papillotten in, tenzij je het niet erg vindt om over straat te gaan met roze staafjes in je haar. Beter is om ze 's nachts aan het werk te zetten, zodat je 's ochtends wakker wordt met een mooie bos krullen.

5. De finishing touch

Rise and shine, nadat je 's ochtends de papillotten uit je haar hebt gehaald. Na het eruit halen heb je dikke krullen. Die zijn hartstikke mooi, maar het is mooier om ze een wat natuurlijkere look te geven. Dat doe je door ze in te spuiten met een haarserum en ze voorzichtig 'los' te maken door er met je handen doorheen te gaan. Et voilà: een mooie bos met krullen!

14962791 1253090924749960 2948887069821564024 N
Marit