Tips Voor Krullend Haar Header
Uitgelicht

5x hacks voor gekruld haar

Door: Esmée
25/01/2017

Krullend haar mooi houden is not that easy. Het is wat droger en daarnaast heel kwetsbaar. Gelukkig hebben wij vijf handige tips om je haar gemakkelijker mooi te houden.

1. Droog je haar met een microvezel handdoek
Je haar droogmaken met een normale handdoek, daar worden je krullen niet zo happy van. Het beste kun je een microvezel handdoek kopen en om je haar wikkelen in plaats van droog wrijven. Let wel op: stop deze handdoek niet in de droger!

2. Slaap met een knotje
Na acht uur slapen wordt je bos krullen natuurlijk wel wat geplet. Je kunt je haren het beste redden door met een knot in te slapen. In de ochtend kan je het haar weer lekker opfrissen met een serum.

3. Minder met shampoo
Ruil je shampoo af en toe eens in voor een reinigende conditioner. Shampoo zorgt er namelijk voor dat je krullen uitdrogen en dat wil je niet hebben! Laat een klein beetje van de conditioner in je haar zitten na het douchen, dit zal dienen als een soort moisturizer.

Behandel je haar in noodgevallen, wanneer het vet is, eventueel met een droogshampoo. Hiermee stel je een wasbeurt nog even uit. Gebruik de droogshampoo echter niet te vaak, omdat krullend haar sneller beschadigt.

4. De redder in nood
Krullend haar is nu eenmaal droger dan ander soort haar. Voed je haar daarom regelmatig met een olie of serum.

5. Je grootste vijand
Omdat krullend haar erg kwetsbaar is, is het niet aan te raden om een borstel te gebruiken. Wanneer je haar nog nat is, kan je het haar uitkammen met een grove kam. Het beste is om het haar onder de douche te kammen, wanneer de conditioner er nog in zit. Vervolgens kan je de conditioner eruit wassen. Dit voorkomt pluizend haar.

Img 3240
Esmée