1Cocoonheader
How to

Laat maar waaien buiten, zetten wij het binnen mooi op een cocoonen

Door: Lot
27/09/2016

Eén voordeel van nat, grijs herfstweer: het geeft je een geldig excuus om in je coconnetje te kruipen met al die bodyproducten waar je normaal geen tijd voor hebt. Tot láááter!

Neem een geluksdouche

Van sommige geuren is wetenschappelijk bewezen dat ze je in een opperbeste stemming kunnen brengen. Zodra je neus er lucht van krijgt, krijgen je hersenen het signaal om gelukshormonen als serotonine, ocytocine en endorfine aan te maken. Zo laten citrusgeuren je energieker en optimistischer voelen en bezorgt de geur van bloemen je drie keer meer blije gedachten (bron: Human Emotions Laboratory, Rutgers University). Vooral jasmijn en lavendel zijn het besnuffelen waard. Behalve blij, maken die je namelijk ook minder gestrest en gespannen. Sommige merken stoppen dit soort opbeurende aroma’s in hun douche- en badderproducten. Hoe meer je de rust neemt om goed in en uit te ademen tijdens het ‘inzepen’, hoe groter het effect.

1Cocoon3

Hul je in rijke ‘stofjes’


Als je ‘s ochtends – net als wij – krap een half uur hebt om te
douchen, een borstel door je haar te halen en wat make-up op je snoet te
gooien, schiet het uitgebreid incrèmen van je lijf er steeds opnieuw bij in. Dat gaan we nu goedmaken, met extreem romige texturen (body soufflés,
body butters, body balms!) en extra voedende ingrediënten (jojoba-olie
bijvoorbeeld, vanwege de anti-bacteriële en talgnormaliserende werking ook nog
eens goed tegen onzuiverheden). Het
aanbrengen ervan is een decadent feestje, je huid krijgt de volle laag
verzorging en who cares dat het even duurt voor een en ander is ingetrokken – je
hoeft je voorlopig toch nog niet aan te kleden. Tip: smeren in een badkamer die
nog op stoom is van je bad of douche, verdubbelt het hydraterende effect.

1Cocoon2

Kom uit je comfort zone

Niet letterlijk, blijf vooral in je cocon, maar nu je toch ruim in je tijd zit kun je net zo goed iets nieuws proberen op beautygebied. Neem de massagekaars. Geeft evenveel sfeer als een gewone geurkaars en met de vloeibare, huidverzorgende was kan worden gemasseerd. Ander voorstel: geef lichaamsdelen die je qua smeren meestal overslaat (buik, billen, borsten, decolleté…) de lift die ze verdienen. Deze crème schijnt je bijvoorbeeld na een paar weken trouw smeren op een ronder en steviger achterste te trakteren en deze op een prontere borstpartij.

Author Lot
Lot