Weekendjewegmetoudennieuw
Uitgelicht

Weekend ertussenuit? Deze beautyproducten zijn security- en partyproof

Door: Lot
28/12/2016

In een ideale wereld mag de complete inhoud van je beautycase straffeloos mee als handbagage. Tot die tijd is het lekker licht reizen met compacte producten waar je net zo mooi van wordt. Ook geen straf.

Hoe zit het ook alweer met make up en handbagage?

Sinds 2006 gelden op veel luchthavens scherpere regels voor het meenemen van vloeistoffen (dus ook cosmetica als parfum, crème, mascara, lippenstift, nagellak, shampoo en deodorant) in je handbagage. Alle vloeistoffen moeten in verpakkingen zitten van maximaal 100 ml, en die weer in een hersluitbaar transparant plastic zakje. Per persoon mag je in totaal maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen. Dat zijn dus maximaal tien producten van maximaal 100 ml, verzegelde taxfree aankopen niet meegerekend.

Beperk de beautyballast

Hoera voor hybrides
Met een paar multitaskende formules bespaar je flink veel pakruimte. Sommige hebben van zichzelf al een duidelijke dubbelfunctie (micellaire reinigingsdoekjes bijvoorbeeld, of de glosses en stains voor lippen en wangen), andere vragen om een beetje inventiviteit van de gebruiker. Zo kun je met een beauty oil niet alleen je huid en haar voeden en laten glanzen (zie voor haartips maar heb je er ook een fijne scheerolie aan. Mascara kan (in combinatie met een penseeltje) dienst doen als eyeliner en lipstick als crèmeblush, vraag maar aan visagisten. En wat dacht je van een allround lipbalmpje? Hij ziet er zo simpel uit, en toch weet hij behalve je lippen ook je nagelriemen te verzorgen, ruwe ellebogen en hielen zacht te maken, je wenkbrauwen in vorm te houden en je jukbeenderen op te laten lichten – strijk hiervoor met je wijsvinger een klein toefje over het hoogste gedeelte van het bot. Zie, een heel scala aan beautybehoeften gecoverd.

Weekendweg31December

Mini’s en maxi’s

Travelsize verpakkingen liggen voor de hand als je licht wilt reizen. Aan paletjes met daarin een keur aan kleuren en texturen denkt bijna niemand, en toch zijn die ook heel geschikt om mee op pad te nemen. Omdat ze plat zijn schuif je ze zo tussen de rest van je bagage. Eenmaal op de plek van bestemming heb je zoveel keuzevrijheid, dat je net zo uitgebreid toilet kunt gaan maken als thuis.

Flesjes en potjes vullen

Kun je echt, echt geen dag zonder je vertrouwde producten? Parfum, skincare, bodycare en haarverzorging laten zich prima aftappen in speciaal daarvoor gemaakte miniflacons. Zit je meteen goed qua maximale hoeveelheden, want de formaten zijn aangepast aan de handbagageregels. Los te koop maar ook als setje, klaar om te vullen.

Author Lot
Lot