Header Make Up Op Vakantie
How to

Make-up op vakantie: do’s & don’ts

Door: Conny
21/07/2017

Op vakantie gelden er andere regels qua make-up: de zon, temperatuur en de zee vragen om andere maatregelen wat betreft je make-up routine. Gebruik onze make-up op vakantie tips en laat je huid en haar genieten.

Gezicht

Je gezicht is prioriteit op vakantie. Zorg ervoor dat je huid rustig is door gezond te eten en je huid goed te verzorgen. Wanneer je huid in balans is, is het veel makkelijker om op vakantie voor een ‘bare face’ te gaan, zonder (of met weinig) make-up. Je huid straalt van zichzelf en heeft hierdoor weinig meer nodig. Gebruik altijd een SPF30 of hoger over je dagcrème, want dit beschermt je huid tegen verbranding door de zon en dus tegen huidveroudering of pigmentvorming. Smeer regelmatig bij en draag een hoedje voor extra zonbescherming. Wil je toch graag make-up gebruiken? Wat foundation betreft is het beter om je dekkende variant thuis te laten en te kiezen voor een tinted moisturizer. Deze dagcrème met een tintje egaliseert je huid, zonder dat het de huid bedekt. Zo kan je gezichthuid ademen en zie je er toch goed uit.

Sfeer 3 Make Up Op Vakantie

Ogen

Smudgeproof en waterproof zijn termen waar je op moet letten als je mascara of oogmake-up voor de zomer uitkiest. De formule is vaak waterbestendig, zodat je ook na een duik als een diva boven water komt. Keep it simple en draag niet teveel oogmake-up. Door hitte en zonnebrandcrème kan het in je oogplooi gaan zitten en dat ziet er smoezelig uit. Kies liever voor een strakke waterproof eyeliner en een donkere mascara. Ook voor je wenkbrauwen zijn er waterproof-producten zoals potloodjes of wenkbrauwmascara.

Lippen

Dit is hét moment om je lippen te laten knallen. Kies voor een felle kleur zoals brandweerrood, fuchsia, cerise of framboos. Een matte versie ziet er extra mooi uit wanneer je huid glanst. Is je gezicht heel matte, dan is een creamy versie een goede idee. Gloss is vaak niet zo fijn op het strand, want door de wind plakken je haren hier steeds aan vast. Het licht van de zomer (zeker in het buitenland) zorgt ervoor dat knallende kleuren je opeens veel beter staan. Dit geldt ook voor je nagels, dus lak die ook in een felle kleur welke past bij je bikini of badpak.

Sfeer Make Up Op Vakantie

Wangen

Je wangen geef je een kleurtje met een blusher in crème-textuur, die je op de appeltjes van je wangen dept en vervaagt met je vingers. Dit geeft een subtiel effect en past goed bij een huid die ietwat glanst van de zon. Een poeder bronzer met glansdeeltjes kan ook, die breng je aan in een drievorm vanaf je voorhoofd tot aan je kin. De bronzer kan je ook over de rest van je lichaam gebruiken met een grote bronzer-kwast. Erg mooi tijdens een avondje uit bijvoorbeeld.

Haar

Je haar is vaak extra onwillig op vakantie. Dit komt door een ander klimaat, maar ook de hoeveelheid kalk in het leidingwater kan zorgen voor futloos haar. Spoel je haar na het wassen en verzorgen bijvoorbeeld na met een fles water uit de supermarkt, zodat er minder kalk op je haar achterblijft. Ben je in zee geweest, spoel het zoute zeewater dan altijd uit je haar onder de douche, want wanneer je haar opdroogt door de zon met zout erin, wordt het extra droog en poreus. In het ergste geval kom je met een bos pluis thuis na vakantie.

Een beschermende spray voor je haar is een goed idee, want, net als je huid, heeft ook je haar bescherming nodig tegen de zon. Bovendien hydrateert zo’n product het haar, dus voorkom je verdere uitdroging van je haar. Geen zin om iets aan je haar te doen op vakantie? Kies dan voor een wetlookgel die je aanbrengt op het volledige haar. Draai je haar in een strak knotje achterop of bovenop het hoofd, bind het vast met een kleurrijk elastiekje et voilà, een strakke beachlook is geboren. Extra mooi met gekleurde nagels en een felle kleur op de lippen.

Sfeer 1 Make Up Op Vakantie
Author Conny
Conny