Header Roodharigen
Uitgelicht

Make-up tips voor roodharigen

Door: Conny
2/04/2017

Heb je rood haar? Dan weet je dat het niet altijd makkelijk is om de juiste kleuren make-up te vinden in beautyland. Steekwoorden zijn natuurtinten en edelsteentinten. Met deze beautytips kom je een heel eind!

Natuurlijke kleuren make-up bij rood haar

De beautyindustrie richt zich meestal op blondines en brunettes, maar nu zijn er gelukkig ook steeds vaker producten die speciaal op roodharigen gericht zijn. Natuurlijke tinten staan het mooist bij rood haar, denk bijvoorbeeld aan transparante poeders, foundations en blushers of bruine mascara en donkergroene eyeliner. Het is een kwestie van uitproberen, maar wanneer je weet waar je op moet letten, is het een stuk makkelijker manouvreren door de online beautyschappen.

Porseleinen huid

Dames met rood haar hebben vaak een gevoelige huid voor zon. Het is dus key om je dagelijks goed te beschermen met een SPF30 of hoger. Dit is stap één na het aanbrengen van je dagcrème. Zo weet je zeker dat die mooie porseleinen huid ook mooi blijft.

De basismake-up kan een mineral powder zijn of een transparante foundation of tinted moisturizer. Al deze producten zijn egaliserend, maar niet dekkend. Belangrijk wanneer je sproetjes hebt, want die wil je laten zien en niet volledig bedekken! Tip: gebruik een beetje face mist over je make-up om je sproetjes nog iets beter te laten zien.

Oogmake-up bij rood haar

Je ogen opmaken doe je het beste met natuurlijke tinten zoals een bruine mascara. Die zorgt ervoor dat je geen harde blik krijgt, maar dat je look er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Wil je het liefst toch zwarte mascara? Draag dan zwart op de bovenste wimpers en bruin op de onderste wimpers, want zo verzacht je je look een beetje.

Oogschaduw of eyeliner is mooi in koele bruintinten of edelsteenkleuren zoals emerald, robijnrood of diep paars. Een concealer onder je ogen is het liefst ook transparant, zodat je make-up ‘barely there’ is.

Article Roodharigen

Lipstick bij rood haar

Wie denkt dat je bij rood haar geen felle lipstick kunt dragen, heeft het mis! Juist rode lipstick met een koele ondertoon staat prachtig bij rood haar. Kies voor een fierce red of ga voor een zachtere tint in oudroze voor de perfecte match. Probeer het maar eens uit en neem de complimenten in ontvangst!

Blusher en bronzing powder voor redheads

Vaak werd gedacht dat je als roodharige de blushers en bronzers beter links kan laten liggen. Niets is minder waar, want je gezicht krijgt juist meer diepte en expressie door het gebruik van bronzer of blusher. Het is alleen een kwestie van de juiste kleur vinden. Let erop dat de kleuren die je kiest niet te warm zijn en dat ze transparant van textuur zijn. Creme blush in oudroze of perzik is mooi, evenals een vleugje matte bronzing powder zonder shimmer.

Heb jij ook rood haar? Welke beautytips zijn volgens jou onmisbaar voor vrouwen met rood haar? We zijn benieuwd!

Author Conny
Conny