1Headermascara
Nieuws

Mascara, onmisbaar in je stash!

Door: Esmée
19/08/2016

Sinds de eerste mascara op de markt kwam, kunnen vrouwen niet meer zonder. Dat snappen wij best, want geen enkel ander make-upproduct geeft je zo snel een mooie, open blik.

Terug in de tijd

Ongeveer een eeuw geleden, in 1913, kwam T.L. Williams op het idee een mascara te ontwikkelen. Zijn zus Mabel was verlaten door haar verloofde en hij wilde iets voor haar maken waar ze mooier en aantrekkelijker van zou worden. Hij mengde houtskool met vaseline en de allereerste mascara was geboren! Het bleek een waar succes, want Mabel had haar verloofde weer terug. Het leuke is dat hieruit de merknaam Maybelline is voortgekomen (‘Mabel’ naar zijn zus en ‘line’ van vaseline). In 1957 bedacht Helena Rubinstein er een borsteltje en tube bij.

2 Mascara 2

Lengte, volume of toch naturel?

Nu mascara al zo is doorontwikkeld, zijn er natuurlijk verschillende mascara’s met verschillende borstels. Maar welke mascara creëert welke look?

Wanneer je van natuurlijke wimpers houdt, kan je het beste een siliconen of rubberen borsteltje nemen. Dit komt omdat dit borsteltje jouw wimpers van weinig mascara voorziet.

Toch liever volume in de wimpers? De gouden tip voor extra volume is om met twee borstels te werken. Gebruik als eerste een witte mascara, oftewel een primer, voor een verdikkende basislaag. Breng hierna een mascara aan met een dikke borstel. Door zigzaggend te werk te gaan krijg je nog vollere wimpers.

Wil je graag langere wimpers? Gebruik hiervoor dan een borstel met lengte en waarvan de haren verder uit elkaar staan. En wanneer je liever wimpers met een krul erin wilt, kan je het beste een borstel in een C-vorm gebruiken. Dit borsteltje zal er voor zorgen dat je wimpers buigen.

1Mascara 1

Houd ze mooi en sterk

Om je wimpers sterk en dik te houden kan je ’s avonds een voedende, plantaardige olie aanbrengen met een wattenstaafje, bijvoorbeeld kokosolie of castor oil (wonderolie). Wanneer je graag wilt dat je wimpers gaan groeien, helpt het om je wimpers te borstelen of een speciaal wimperserum aan te brengen. Dat gaat heel gemakkelijk door met het bijbehorende kwastje een lijn te trekken op de wimperrand. Zorg wel de huid eromheen schoon is.

Img 3240
Esmée