Collor Correct Header
How to

Maximaal egaal: camoufleren als een pro

Door: Lot
9/09/2016

Die concealer paletjes zien er wát gezellig uit, maar wat is concealer nu precies? Met concealer kun je een heleboel, zo ontdekten wij. Voor je het weet zijn al je minpunten verdoezeld, en niemand die het ziet.

Corrigeren op maat

Volgens visagisten (en zij kunnen het weten) vraagt elk kleurverschil om een passende tint concealer. Donkere kringen onder je ogen hebben dus een ander camouflagekleurtje nodig dan roodheid rondom je neus of een doffe, gelige teint. Welke tinten dat dan zijn, verschilt vervolgens ook nog eens per huidskleur. Klinkt wellicht wat ingewikkeld voor ons amateurs, maar daarom is zo’n kant-en-klaar palet ook zo handig! Hierin zitten de meest gebruikte kleuren al bij elkaar, allemaal met een eigen functie:

Lichtroze
Corrigeert blauwige oneffenheden op een zeer lichte tot lichte huid.

Perzik
Neutraliseert schaduwen met een blauwpaarse ondertoon op een lichte tot lichtgetinte huid.

Oranje
Heft donkere oneffenheden op op een donkere huid.

Geel
Camoufleert paarsige, donkere schaduwen op de lichtgetinte tot getinte huid.

Groen
Neutraliseert roodheid.

Lila
Corrigeert gelige ondertonen.

In de praktijk

Lichte huid

Breng een lichtroze concealertint aan onder je ogen en bij je mondhoeken om schaduwen op te lichten, groen bij je neusvleugels en op je kin om roodheid weg te werken en een lilatint op de appeltjes van je wangen om geeltinten op te frissen.

Coloring1

Getinte huid

Verdoezel donkere kringen met een perzikkleurige concealer, verberg roodheid op je wangen, kin, neusbrug en rondom je neusvleugels met een groene tint, corrigeer een gelige ondertoon op je voorhoofd en kaaklijn met lila en breng een lichte, frisse geeltint om de schaduwen bij je mondhoeken te verhelderen.

Coloring2

Donkere huid

Dep een lilatint rondom je neusvleugels om geeltonen op te heffen, breng een lichtgroene concealertint aan op de brug van je neus, boven je wenkbrauwen en naast je mondhoeken en verberg schaduwen onder je ogen met een warme perzikkleur.

Coloring3

Tip

Of je nu eerst je foundation (of getinte moisturizer) aan moet brengen of eerst je concealer, daarover zijn de meningen verdeeld. Feit is wel dat je minder hoeft te camoufleren op een min of meer geëgaliseerde ondergrond, dus laat het gewoon afhangen van de hoeveelheid ‘correctiewerk’. Er bestaan speciale concealerkwasten, maar een deppende vingertop doet net zo goed dienst. Misschien zelfs beter, want door de lichaamswarmte versmelt de kleur mooi met je eigen teint.

Coloring4
Author Lot
Lot