Medisana Inarticle Header
Uitgelicht

Medisana bloeddrukmeters: manage zelf je gezondheid

Advertorial
23/07/2018

Wanneer heb jij voor het laatst jouw bloeddruk gemeten? Een verhoogde bloeddruk kan hart- en vaatziekten veroorzaken, terwijl je vaak niet eens merkt dat je een hoge bloeddruk hebt. Hou daarom een oogje in het zeil met de bloeddrukmeters van Medisana. Hoe? Dat lees je hier.

Je bloeddruk… wat is dat eigenlijk?

Je hebt vast weleens ergens je bloeddruk laten meten. Maar wat is je bloeddruk eigenlijk? Even een biologielesje: jouw hart pompt bij elke hartslag bloed door je vaten. Je bloeddruk is de kracht waarmee het hart dat bloed de vaten inpompt. Bloeddruk wordt uitgedrukt in ‘mm kwikdruk’ (mmHG) en kent twee getallen: bovendruk (systole, wanneer je hart pompt) en onderdruk (diastole, wanneer je hart in rust is). Hoe hoger je bloeddruk, hoe meer druk er op de wanden van je bloedvaten staat.

Waarom is een hoge bloeddruk gevaarlijk?

Een hoge bloeddruk (hypertensie) vergroot helaas de kans op hart- en vaatziekten: de nummer twee doodsoorzaak in onze Westerse wereld. En omdat een verhoogde bloeddruk geen duidelijke symptomen kent, is het extra belangrijk je bloeddruk regelmatig te meten. Een goede bloeddruk zorgt ervoor dat vitale organen als hart en longen, maar ook je lever, nieren en hersenen, goed functioneren. Zo kun je veel welvaartsziekten voorkomen.

De Medisana bloeddrukmeters: houd zelf je bloeddruk in de gaten

Je eigen gezondheid managen wordt steeds belangrijker. Tegenwoordig krijg je ondersteuning via handige apps én zijn er compacte Medisana bloeddrukmeters. We stellen je hieronder aan drie bloeddrukmeters voor: de Medisana BU 530 Connect, de Medisana MTP Pro en de Medisana BU 510. Deze bloeddrukmeters van Medisana meten de bloeddruk via de bovenarm, deze resultaten zijn betrouwbaarder dan bij polsbloeddrukmeters.

De Medisana BU 530 Connect: altijd inzicht via je smartphone

Met de Medisana BU 530 Connect meet je niet alleen simpel en snel je bloeddruk, als je de Vitadock+ app koppelt krijg je ook een mooi overzicht van het verloop van je bloeddruk. In deze video zie je hoe het werkt:

Medisana MTP Pro bovenarmbloeddrukmeter: eenvoudig en nauwkeurig uw bloedruk meten

Deze bloeddrukmeter is de volgende stap in de betrouwbare en gebruiksvriendelijke MTP-serie van Medisana. Nieuw bij de MTP Pro is de aritmie herkenning voor een onregelmatige hartslag en de weergave volgens de kleurcode van de Wereldgezondsheidsorganisatie. De Medisana MTP Pro heeft een groot display, waardoor je alle meetgegevens in één oogopslag kunt lezen. Met één enkele druk op de knop worden de tijd, datum, systole, diastole en hartslag hierop weergegeven. Gegevens kunnen tot 99 metingen en zelfs voor twee personen opgeslagen worden.

De Medisana BU 510 Bovenarmbloeddrukmeter:

Krijg snel inzicht in bloeddruk en je bloeddrukverloop met de volautomatische Medisana BU 510 Bovenarmbloeddrukmeter. Bevestig simpelweg de manchet om je bovenarm en start de meting. Het apparaat meet je bovendruk, onderdruk en hartslag. Je ziet meteen of je richting de gevarenzone gaat dankzij de kleurenschaalindicatie: groen (normaal) tot rood (te hoog). Ook herkent deze bloeddrukmeter een onregelmatige hartslag (aritmie). Alle resultaten worden in het geheugen van de bloeddrukmeter opgeslagen en je kunt voor twee personen tot wel 90 metingen per persoon opslaan.

Hier moet je op letten bij een thuismeting:

  • Meet je bloeddruk meerdere keren per week of maand, sla de resultaten op en vergelijk deze vervolgens onder elkaar. Trek geen conclusie op grond van een enkel resultaat.
  • De bloeddrukwaarden dienen altijd door een arts te worden beoordeeld die vertrouwd is met je medische voorgeschiedenis. Als je de bloeddrukmeter regelmatig gebruikt en de waarden registreert voor je arts, vertel je arts dan over het verloop.
  • Houd er tijdens bloeddrukmetingen rekening mee dat de dagelijkse waarden van vele factoren afhankelijk zijn. Factoren zoals roken, alcohol, medicijnen en lichamelijk activiteiten beïnvloeden de meetwaarden op verschillende manier.
  • Meet jouw bloeddruk voor de maaltijden.
  • Rust minstens vijf tot tien minuten voordat je jouw bloeddruk meet.
  • Volg de instructies in de handleiding op: zittend meten, niet bewegen en niet praten tijdens de meting.

Iedereen is gezondheidsmanager met de Vitadock+ app

Wil jij meer inzicht in je gezondheid? En ben je bijvoorbeeld benieuwd wat er gebeurt met je bloeddruk als je gewicht verliest? Dat kan je zien met de Vitadock+ app, die je bloeddruk en gewicht duidelijk in kaart brengt samen met de Medisana Connect producten. Naast de Medisana BU 530 Connect kun je namelijk ook Medisana weegschalen, glucosemeters, saturatiemeters en activity trackers koppelen aan de Vitadock+ app. Zo krijg je een nog completer overzicht.