Header Lange Boblijn
How to

Met de Lob kun je alle kanten op – deze bijvoorbeeld

Door: Lot
13/06/2017

Van alle zomerkapsels is de lob (de lange boblijn) onze absolute lievelings. Niet te lang, maar ook zeker niet te kort, waardoor je er nog steeds een lekkere stylingdraai aan kunt geeft. We geven je 5 suggesties.

1. Lang boblijn met warrige waves

Een beach look bij uitstek, maar je komt er ook met een goede zout- of textuurspray. In handdoekdroog haar sprayen, flink kneden met je handen, laten drogen aan de lucht en de natuurlijke beweging in je haar komt vanzelf naar boven.

Tip: als je haar geen greintje slag van zichzelf heeft, kun je je handdoekdroge haar eerst verdelen in een paar vlechten (niet te smal) en het vervolgens droog föhnen of op laten drogen. Als je er nu een textuur-activerend product in sprayt, volgen de golven vanzelf.

Waves Lange Boblijn

2. Mad Men-ish

Je lange boblijn krijgt meteen sixties allure als je er aan de onderkant beweging in creëert. Dat kan een zachte krul zijn, maar ook een simpele ‘flip’ naar buiten. Het eerste krijg je door er een paar grove rollers in te zetten of met een krultang met een opzetstuk van zeker 35 mm doorsnee (deze BaByliss Pro Hairstylers Tourmaline krultang bijvoorbeeld).

Borstel zacht uit en spray er een lak in die voor flexibele fixatie zorgt. Voor de ‘flip’ kun je elke krul- of steiltang gebruiken. Wikkel het onderste gedeelte van je haar eromheen, wacht even, haal er voorzichtig uit en gebruik ter fixatie ook hier een haarspray die je haar niet hard maakt. Mooi met ietsje meer (of juist heel veel) volume op je kruin. Net als de dames in de serie Mad Men.

Mad Man Long Bob

3. Supersteil

De ogenschijnlijk simpelste Lob onder de Lobjes, maar wat is-ie chic. Om hem mooi gepolijst te krijgen was en verzorg je je haar eerst met een steilmakende shampoo en conditioner als deze Lee Stafford Poker Straight Shampoo en Straight Conditioner. Daarna kam je er een paar toefjes straightening cream of balm doorheen. Vervolgens föhn je het pluk voor pluk droog met behulp van het smalle opzetstuk (de ‘nozzle’) en een ronde borstel: laat de borstel langzaam van boven naar beneden door je haar gaan terwijl je de föhn erop gericht houdt. Zo voorkom je dat je perfecte lange boblijn gaat pluizen.

Supersteil Lange Bob

4. Swept away

Naar achteren of naar opzij, welke kant je je lob ook opgooit, hij krijgt er meteen meer attitude van. In positieve zin. Om je haar op zijn plek te houden, helpt het om er met je vingers eerst een stylingcreme of gel die voor een stevige hold zorgt doorheen te kammen. Deze lobversie leent zich trouwens ook heel goed voor een slick wetlook, breng dan eerst een product zoals deze Wella New Wave Wet Look Extra Strong aan in droog of vochtig haar.

Swept Away Boblijn

5. De festival lob

Voor de beste lange boblijn moet je op Pinterest zijn. Van subtiele visgraatvlechtjes tot de mini top knot (we blijven ervan houden) tot de watervalkrans, stiekem valt er met zo’n lob heel wat af te creabea-en.

Vaak wordt er ook een tutorial bij gepind, maar hier alvast de how to van die krans:

  • Pak twee strengen haar, draai ze om elkaar heen;
  • Pak er nu nog een derde streng bij;
  • Deze streng voeg je met een vlechtbeweging toe, maar in plaats van alle drie de haarstrengen te gebruiken voor het verder vlechten draai je opnieuw, waarbij de onderste streng bovenop komt te liggen en je de middelste streng – de laatste die je toe hebt gevoegd – loslaat;
  • Ga zo door tot je je krans lang genoeg vindt;
  • Vlecht dan verder tot de haarpunten of zet meteen vast met een elastiekje of clipje.
Festival Lob
Author Lot
Lot