Drogehuid
Uitgelicht

Met deze tips blijf je een droge huid de baas

Door: Esmée
19/10/2016

De herfst is in volle gang en het weer wordt (helaas) steeds slechter. Hierdoor heb je een grotere kans op een droge huid. Daarentegen heb je zelf ook invloed op je huid. Wat moet je nu precies wel - maar ook vooral niet - doen om die vervelende droge huid te voorkomen?

Do's

 • Blijf jezelf hydrateren
  Je zal er in tegenstelling tot de zomer vast minder zin in hebben. Maar, ook in de herfst- en wintermaanden moet je genoeg water blijven drinken. Hierdoor voorkom je uitdroging van de huid in de eerste plaats.
 • Na het douchen
  Smeer je na het douchen vooral in met een bodylotion (liefst niet op waterbasis) en je gezicht met een fijne dagcrème. Dit houdt je huid gehydrateerd en zacht. Let er wel op dat het (zoveel mogelijk) ongeparfumeerde producten zijn, dit werkt agressief voor je huid.
 • Voldoende voedingsstoffen
  Voor een mooie huid moet je in zekere zin ook op je voeding letten. Vooral Omega-3, antioxidanten, vitaminen (a, b, e & c) en eiwitten zorgen voor een prettige huid. Winning!


Smeer Je In Voor Een Droge Huid

Don'ts

 • Te veel wassen
  Je handen vaak wassen is fijn voor de hygiëne, maar minder prettig voor je huid. Warm water en zeep drogen je huid namelijk uit. Dit geldt ook voor douchen en badderen. Douche niet al te lang (en vaak!) en zeker niet te heet. Toch in bad? Gebruik dan een badolie en geen badschuim. Blijf ook niet té lang zitten, hoe verleidelijk het ook kan zijn..
 • Suiker maakt oud
  Suiker is niet alleen slecht voor je lijn, maar ook voor je huid. Suiker veroudert je huid omdat het je collageen beschadigt. Dit geldt ook voor geraffineerde koolhydraten zoals wit brood en andere witte deegwaren.
 • Schurend afdrogen
  Schurend afdrogen na het douchen is niet bevorderlijk voor een mooie huid. In plaats van schuren kan je jouw huid het beste droog deppen.
 • Verwarming te hoog
  De verwarmingen gaan weer aan en ja, het is heel fijn als het thuis lekker warm is. Maak het alleen niet te bont: 20 graden is echt de max. Daarboven droogt je huid uit en dit veroorzaakt vervelende jeuk. Wat kan helpen is een bakje water op je verwarming zetten. Zo blijft de luchtvochtigheid in balans en zul je minder last krijgen van een jeukende, droge huid.
Img 3240
Esmée