1Headerparfum
How to

Met deze tips heb jij langer plezier van je parfum!

Door: Esmée
23/08/2016

Elke ochtend doe jij jouw favoriete geur op maar gedurende de dag ruik je hem eigenlijk al niet meer! Met enkele tips kan jij ervoor zorgen dat je het parfum toch nog wat langer ruikt.

2Parfum

Bij iedereen anders

Tijdens een avondje uit merk je op dat jouw vriendin een geur draagt die ontzettend lekker ruikt, maar wanneer jij hem opdoet ruikt het parfum totaal verschillend. Hoe kan dat toch?

Het kan inderdaad zijn dat een parfum anders bij jouw ruikt dan bij je bff. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw hormoonspiegel anders is, jij een ander huidtype hebt of een andere zuurgraad. Ook kan je lichaamstemperatuur er mee te maken hebben.

1Parfum

Tips & Tricks

Ruik jij eigenlijk je parfum gedurende de dag niet meer? Wellicht heb je dan iets aan de volgende tips;

  • Smeer je parfum niet uit door middel van wrijven. Zo maak je de molecule kapot. Laat je parfum gewoon opdrogen op de huid!

  • Spray je parfum op een gehydrateerde huid. Hierdoor wordt de parfum langer vast gehouden. Denk er wel aan om niet een bodylotion te gebruiken met een uitgesproken geur, want dan is de geur van je parfum minder aanwezig.

  • Breng het parfum aan op hartslag punten. Dit zijn de polsen, je hals, de borst, achter je oren en de holtes van je knieën.

  • Bewaar je parfumflesjes op koude plekken, zo gaat de geur minder snel verloren.

  • Raadpleeg geuradvies! Door een parfumtest te doen in een parfumerie kan je erachter komen welke geur er bij jou past.“Perfume is the indispensable complement to the personality of women, the finishing touch on a dress.”

Christian Dior
Img 3240
Esmée